International​​ Training​​ School

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ​​ &​​ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

Δέκτης

6936776333

 

i

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
nfo@unityenergetics.org

Κόσμος

www.unityenergetics.org

 

 

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ​​ ​​ ​​ ​​​​ πατώντας ΕΔΩ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

8-9 ωρών,​​ με θέμα :

 

«Η​​ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ &

Η Γλώσσα της Παρούσης Στιγμής της GESTALT»

Σάββατο​​ 3 Οκτωβρίου​​ 2020,​​ 

11:00 – 19:00/20:00

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

  • δια ζώσης στην ΑΘΗΝΑ  ​​​​ &

  • εξ αποστάσεως(διαδικτυακή συμμετοχή)

  • ασύγχρονη παρακολούθηση

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!!!!

Όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην​​ Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή​​ των ασκήσεων, τεχνικών,​​ θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα​​ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ,

που​​ θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

«Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ &

Η Γλώσσα της Παρούσης Στιγμής της GESTALT»

Η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας​​ χαίρει της ευρείας αποδοχής σχεδόν σε όλο το φάσμα των​​ ψυχοθεραπευτικών μεθόδων διότι είναι ένα​​ κορυφαίο βιωματικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο​​ το οποίο:

· ​​ ​​​​ Δρα καταλυτικά, με μοναδικό και ασύγκριτο τρόπο,​​ για​​ την εξωτερίκευση του καταπιεσμένου ψυχικού υλικού & την αναπαράσταση του​​ μέσω της εναπόθεσης του​​ σε​​ άδειες καρέκλες, μαξιλάρια ή άλλα αντικείμενα με σκοπό την επεξεργασία του.

· ​​ ​​​​ Ανασυγκροτεί & επαναενοποιεί το κατακερματισμένο ψυχικό υλικό​​ του θεραπευόμενου αφού πρώτα εξωτερικευτεί και εναποτεθεί σε άδειες καρέκλες κλπ.

· ​​ ​​​​ Παρέχει, μεταξύ των άλλων,​​ την δυνατότητα​​ εξωτερίκευσής των αυτοματοποιημένων εσωτερικών διαλόγων​​ που οδηγεί στην​​ αναγνώριση​​ των σχετικών ψυχικών συγκρούσεων (οι οποίες αποτελούν το υπόβαθρο των εσωτερικών διαλόγων) και εντέλει στην επίλυση αυτών των συγκρούσεων.

· ​​ ​​​​ Εμπλουτίζει τις​​ λεκτικού, νοητικού τύπου προσεγγίσεις​​ προσφέροντας τους μία σαφή βιωματική μεθοδολογία​​ που δρα καταλυτικά στην θεραπευτική διαδικασία και​​ βοηθά τον θεραπευτή να αποφεύγει το αναμάσημα των ιδίων θεμάτων στις συνεδρίες και να αναδεικνύει διεξόδους στους φαύλους κύκλους συμπεριφοράς του θεραπευόμενου.

· ​​ ​​​​ Εύκολα​​ προσαρμόζεται σε ποικίλα​​ θεραπευτικά πεδία​​ για την αντιμετώπιση πολύ μεγάλου φάσματος θεραπευτικών θεμάτων και επιπλέον.

· ​​ ​​​​ Εύκολα ενσωματώνεται​​ σε όλες της θεραπευτικές προσεγγίσεις, συμπεριλαμβανομένων της Ψυχοδυναμικής και της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Ψυχοθεραπείας.

· ​​ ​​​​ Σε συνδυασμό δε με την ΓΛΩΣΣΑ ΑΥΤΟ-ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ η Τεχνική της Άδειας Καρέκλας:

o ​​ ​​​​ Αποκαλύπτει​​ στον θεραπευτή​​ σε χρόνο ρεκόρ τις αντιστάσεις, τις άμυνες και τα παιχνίδια του θεραπευόμενου.

o ​​ ​​​​ Ξεδιπλώνει​​ με σαφήνεια μπροστά​​ στον θεραπευόμενο​​ τους παραπάνω αμυντικούς μηχανισμούς του με ένα τόσο βαθιά βιωματικό, συγκεκριμένο και εύγλωττο​​ τρόπο ώστε πλέον να καθιστά την συνειδητοποίηση τους όχι μόνο πολύ πιο εφικτή αλλά και εκ των έσω αναδυόμενη. Έτσι απλά και “μαγικά” !!!

o ​​ ​​​​ Αποδομεί,​​ κατά συνέπεια, τις προσφιλείς δικαιολογίες, παιχνίδια και τρόπους του θεραπευόμενου για την αποφυγή ανάληψης της ευθύνης της ζωής του.

Επιπρόσθετα της κλασικής​​ παρουσίασης,αναδεικνύονται & αναλύονται..

​​ Σε αυτό το μονοήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο,​​ πέραν της κλασσικής παρουσίασης των βασικών παραμέτρων της τεχνικής αυτής,​​ επιπρόσθετα​​ αναδεικνύονται​​ και αναλύονται συστηματικά​​ 3 καίρια και προηγμένα προβολικά στοιχεία της​​ που καθιστούν την Τεχνική της Άδειας Καρέκλας ένα “θαυματουργό” εργαλείο στα χέρια ενός καλά εκπαιδευμένου ψυχοθεραπευτή. Η Άδεια Καρέκλα είναι κυριολεκτικά ένα προβολικό αντικείμενο και επομένως η τεχνική αυτή είναι κατά βάση​​ μια ευέλικτη προβολική​​ τεχνική εξίσου αποτελεσματική με τα γνωστά ψυχοδυναμικά προβολικά τεστ και συχνά πολύ πιο αποκαλυπτική. Μάλιστα η τεχνική της Άδειας​​ 

Καρέκλας υπερτερεί των ψυχοδυναμικών προβολικών τεστ διότι λειτουργεί βιωματικά και δεν αφήνει περιθώρια στον θεραπευόμενο να προσπεράσει τα συμπεράσματα που προκύπτουν.

Ο θεραπευτικής αντλεί συμπεράσματα από:

· ​​ ​​​​ Τα​​ χαρακτηριστικά του επιλεγόμενου προβολικού αντικειμένου​​ (μορφή, μέγεθος, υφή υλικού, χρώμα, τυχόν συμβολισμούς που ενέχει κα),

· ​​ ​​​​ Την​​ χωροταξική​​ τοποθέτηση​​ των προβολικών αντικειμένων του θεραπευόμενου (κέντρο ή απόμερα, γωνία, κοντά στην πόρτα, εντός ή εκτός του χώρου της ομάδας κα) και,

· ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Την κατανόηση των​​ Σχεσιακών​​ Χωροταξικών Δυναμικών,​​ που αναδύονται από τα προβαλλόμενα ψυχικά μέρη του θεραπευόμενου, και που αποκαλύπτονται στον θεραπευτή από την​​ σχεσιακή​​ χωροταξική τοποθέτηση​​ των προβολικών αντικειμένων.

· ​​ ​​​​ τα ψυχοσωματικά μηνύματα της​​ Γλώσσας του Σώματος.

Επίσης, παρουσιάζεται μια καινοτόμα πρόταση για την​​ μετάβαση​​ από την​​ Τεχνική της Άδειας Καρέκλας​​ στην​​ «Τεχνική του Άδειου Αντικειμένου». Αυτή η διεύρυνση χρήσης της εν λόγω τεχνικής την εμπλουτίζει αφάνταστα και καθιστά τις παραπάνω προβολικές χρήσεις της πολύ πιο αποκαλυπτικές.