1η- σωστη

 

 

 

Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία​​ Gestalt

 

Εντατικό Ψυχοθεραπευτικό​​ 

Ταξίδι​​ στα​​ Βάθη​​ του​​ Εαυτού​​ Μου*

 

*Γνωρίστε τον Εαυτό σας​​ 

μέσα από την Σοφία​​ 

του Εσωτερικού σας Τραύματος​​ 

 

 

gk_black


Αποκλειστικά Δια Ζώσης

 

ΑΘΗΝΑ:

Τρίτη​​ 16/7 ​​ μέχρι​​ ​​ Κυριακή​​ 21/7

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

Παρασκευή​​ 28/6 ​​ μέχρι​​ ​​ Τρίτη​​ 2/7

Το​​ Unity​​ Energetic​​ Institute​​ σχεδίασε και υλοποιεί στην​​ Αθήνα​​ και​​ Θεσσαλονίκη​​ έναν​​ ολοκληρωμένο Κύκλο Εντατικών Ψυχοθεραπευτικών Συνεδριών​​ με στόχο ένα εις βάθος​​ Ταξίδι στις Ρίζες της Ύπαρξης του Εαυτού.​​ Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν μια σειρά θεραπευτικών συνεδριών μέσα από την πολυεπίπεδη θεώρηση και βιωματική μεθοδολογία της​​ Σωματικά Επικεντρωμένης​​ Gestalt​​ η οποία εξειδικεύεται στην επανόρθωση του ψυχικού τραύματος.

 

Το «Ταξίδι στα Βάθη του Εαυτού Μου»*, αποτελείται από εντατικές συνεδρίες, εκτεταμένης διάρκειας 70’-75’, οι οποίες πραγματοποιούνται στη διάρκεια​​ 3 ​​​​ ή ​​ 5 ​​​​ ή ​​ 6​​ διαδοχικών ημερών.

 

Εντατικό πολυήμερο Ψυχοθεραπευτικό Εργαστήριο​​ 

σχεδιασμένο​​ 

για την θεραπεία σε βάθος

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

gk_black

 

Γιατί είναι ιδιαιτέρως σημαντικό

οι συνεδρίες Σ.Ε.ΨΥ.G. να γίνονται​​ σε καθημερινή βάση;

 

- ​​​​ Αφιερώνοντας επαρκή χρόνο στην προσωπική μας ανάπτυξη και ψυχοθεραπεία και​​ κυρίως εντατικά, συνεχόμενα​​ και​​ σε​​ διαδοχικές ημέρες, ο ψυχισμός μας​​ κινητοποιείται​​ συντομότερα:

  • Να χαλαρώσει και να​​ εμπιστευτεί,

  • Να​​ αφεθεί στην ροή​​ της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας,​​ σε​​ πρωτόγνωρο βαθμό,​​ 

  • Έτσι ώστε άμεσα, να​​ ανοίξει &​​ να βιώσει τα βαθύτερα, πιο πυρηνικά στρώματα του ψυχικού του τραύματος, γεγονός το οποίο, εντός του συμβατικού πλαισίου της θεραπείας κάθε προσέγγισης, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο!

 

- ​​​​ Έτσι, τα έντονα, εις βάθος και​​ ισχυρώς επιδραστικά​​ θεραπευτικά​​ επανορθωτικά​​ βιώματα​​ που δημιουργούνται μέσω της επί τούτου εξειδικευμένης βιωματικής Μεθοδολογίας Σ.Ε.ΨΥ.G.:

  • Ριζώνουν​​ άμεσα στα πιο πυρηνικά στρώματα​​ μέσα στο άτομο,

  • Επενεργούν στα πρωτογενή τραύματα …​​ εγκαθιστώντας​​ στον ψυχισμό​​ νέα επανορθωμένα αποτυπώματα, τα οποία εξισορροπούν και​​ σταδιακά αδρανοποιούν​​ τα παρακείμενα τραυματικά αποτυπώματα.

 

- ​​​​ Ως αποτέλεσμα καθίσταται εφικτή συντομότερα:

  • Η επίλυση των ψυχολογικών αναστολών, συγκρούσεων, δυσλειτουργικών συμπεριφορών και η​​ επανόρθωση πρωίμων ψυχικών τραυμάτων​​ που μας ταλαιπωρούν χρόνια.

  • Η απόκτηση​​ νέων βαθέων επιγνώσεων​​ και η βιωματική εγκαθίδρυση τους στο άτομο​​ πριν τη λήξη​​ του πολυήμερου εργαστηρίου.

 

- ​​​​ Η συμμετοχή σας σε αυτό το εντατικό πρόγραμμα αναμένεται να έχει​​ απροσδόκητα μεγαλύτερη απόδοση και μονιμότερα αποτελέσματα​​ από το να συμμετέχει κανείς στον ίδιο αριθμό συνεδριών σε εβδομαδιαία βάση με τον συμβατικό τρόπο.

 

Επιπλέον:​​ 

 

Οι συνεδρίες στο Εντατικό Εργαστήριο​​ είναι εκτεταμένης διάρκειας​​ (70’ - 75’), αντί της συνήθους διάρκειας που είναι 50’, ώστε ο χρόνος ΝΑ ΕΠΑΡΚΕΙ προκειμένου​​ ο θεραπευόμενος​​ να εμβαθύνει στο υλικό που αναδύεται​​ και να δουλεύει διεξοδικά & πιο​​ αποτελεσματικά​​ στα πρωτογενή τραύματα του.

 

 

Εντατικό πολυήμερο Ψυχοθεραπευτικό Εργαστήριο​​ 

σχεδιασμένο​​ 

για την θεραπεία σε βάθος

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ​​ η​​ κλασσική​​ Θεραπεία Gestalt;

 

Η​​ Θεραπεία Gestalt​​ είναι μια φαινομενολογική-υπαρξιακή θεραπεία που ιδρύθηκε από τον Frederick (Fritz) και Laura Perls στη δεκαετία του 1940. Διδάσκει θεραπευτές και “ασθενείς” τη φαινομενολογική μέθοδο της επίγνωσης, στην οποία οι αντικειμενικές εξηγήσεις και ερμηνείες θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες από ό,τι είναι άμεσα αντιληπτό και αισθητό όπως η αντίληψη, το συναίσθημα, και η δράση. Ο στόχος είναι για τους πελάτες να συνειδητοποιήσουν τι πράττουν, με ποιο τρόπο, πώς μπορούν να αλλάξουν οι ίδιοι και ταυτόχρονα, να μάθουν να αποδέχονται και να εκτιμούν τον εαυτό τους.  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 

Η θεραπεία​​ Gestalt​​ θεωρεί πολλές νευρωτικές συμπεριφορές ως το αποτέλεσμα μιας υπερ-κυριαρχίας (υπερ-λειτουργίας) της δραστηριότητας του αριστερού εγκεφάλου, όπως σκέψη έναντι συναισθήματος, σχεδιασμός για δράση έναντι αυθόρμητης απόκρισης, έλεγχος έναντι αποδοχής και εμπιστοσύνης. Έτσι προσανατολίζεται στη διέγερση του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και την συνεργασία των δύο με ίσους όρους.

 

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ​​ 

η​​ Σωματικά Επικεντρωμένη​​ Ψυχοθεραπεία Gestalt;

 

Η​​ Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt​​ είναι μία πολύ αποτελεσματική εφαρμογή της κλασσικής Θεραπείας Gestalt που προήλθε από την διεύρυνση της θεωρητικής της βάσης ενσωματώνοντας την βασική αντίληψη της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, σύμφωνα με την οποία η μπλοκαρισμένη συναισθηματική ενέργεια που προκαλείται από τα ψυχικά τραύματα αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς υπό τη μορφή “κυστών ενέργειας”. Τα ανεπίλυτα αυτά υπολείμματα - αποτυπώματα της ψυχικής ενέργειας στο σώμα του θεραπευόμενου γίνονται αιτία για μια σειρά δύσκολων περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει ένας Ψυχοθεραπευτής όπως κατάθλιψη, άγχος, ανασφάλειες, φοβίες και διάφορα άλλα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην κλασσική λεκτική ψυχοθεραπεία και ως εκ τούτου, δύσκολα επιλύονται.

   

Η Ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία της​​ Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπεία Gestalt ​​​​ στοχεύει μέσω της ψυχοθεραπευτικής επεξεργασίας των δια-γενεαλογικών τραυμάτων & μοτίβων, στην επανασύνδεση με το πλουσιότατο ψυχικό & πνευματικό δυναμικό των προγόνων που συνήθως αγνοούμε. Αίροντας τα εμπόδια, ο θεραπευόμενος θα λάβει το «Δώρο της Ουσίας» των προγόνων του.
Το ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα ονομάζεται «Διαγενεαλογική Ενδυνάμωση».

Με τεχνικές, ασκήσεις και έννοιες της Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας, αυτή η πολυεπίπεδη μεθοδολογία προσφέρει εμπλουτισμένα, βαθύτερα και πιο άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα.

  • Αν το “Τι κάνω, Πως το κάνω & Πότε” θεωρείται ένας ακρογωνιαίος λίθος της Θεραπείας Gestalt, τότε το “Πως αισθάνεσαι στα σπλάχνα σου ή τι βιώνεις στον Πυρήνα σου καθώς αυτή τη στιγμή κάνεις ότι κάνεις και όπως το κάνεις” είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος στην Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt.

 

  • Ο ψυχοθεραπευτής ή σύμβουλος που χρησιμοποιεί την μεθοδολογία της Σωματικά Επικεντρωμένης Gestalt εκτός του ότι ακολουθεί τις διεργασίες της Παρούσας Στιγμής, είναι ταυτόχρονα εκπαιδευμένος και πανέτοιμος να παρεμβαίνει οποτεδήποτε χρειάζεται - και οι Διεργασίες το επιτρέπουν –με μια μεγάλη γκάμα δυναμικών θεραπευτικών τεχνικών & πολύ επιδέξιων εργαλείων (πέρα από την κατανόηση και αξιοποίηση των Διεργασιών) για να διευρύνεται η συνειδητότητα, η αυτοεπίγνωση του θεραπευόμενου, να βαθαίνει η εμπειρία του και απελευθερώνεται από θέματα που τον μπλοκάρουν.

 

 

 

 

 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ​​ σε μία συνεδρία;

Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt

 

Σε μία σειρά από ατομικές Ψυχοσωματικές Θεραπείες Σ.Ε.ΨΥ.G.

και με την βοήθεια των θεραπευτών θα μπορέσετε να:

 

  • Ξεκλειδώσετε άμεσα τη πόρτα του ασυνείδητου σας

  • Δουλέψετε σε βάθος, μέσω της​​ «Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας», ένα πολύ μεγάλο φάσμα προσωπικών σας θεμάτων που σχετίζονται με:

  • Τις​​ ανολοκλήρωτες υποθέσεις​​ στις σχέσεις σας με άλλα άτομα,

  • Τις​​ ασυνείδητες προβολές​​ προς άλλους,

  • Τις δικές σου​​ ψυχολογικές πολικότητες,

  • Τις δικές σου​​ Υπο-προσωπικότητες,

  • Μια​​ προβληματική συμπεριφορά​​ ή συνήθεια κ.α

  • Σημαντικά​​ όνειρα,

  • Ψυχοσωματικά​​ προβλήματα,​​ συμπτώματα, εντάσεις ή άλλα ψυχοσωματικής φύσης θέματα,

  • Ιδεατά πρόσωπα, όπως ο​​ Ιδανικός Σύντροφος,

  • Το​​ Εσωτερικό Παιδί.

  • Ενεργοποιήσετε την αναπνοή σας και να έχετε μια πρώτη επαφή με το Σπλαχνικό Εσωτερικό Κανάλι.

  • Ενδυναμώσετε την διαδικασία της εσωτερικής σας​​ συμφιλίωσης.

 

Οι ψυχοθεραπευτικές διεργασίες θα σε βοηθήσουν να:

  • Απελευθερώσεις​​ εγκλωβισμένα συναισθήματα​​ και συμφιλιωθείς με πτυχές του Εαυτού σου που έχεις απορρίψει.

  • Έρθεις​​ σε επαφή με τα​​ πραγματικά Θέλω σου, τη Δύναμή σου και τον Αυθεντικό Εαυτό σου.

  • Συναντήσεις​​ και αγκαλιάσεις​​ τα κομμάτια σου που παγώνουν μπροστά στον περιορισμό και στο φόβο των συνεπειών.

  • Δημιουργήσεις​​ μέσα στο πυρήνα σου έναν ψυχικό χώρο όπου θα νιώθεις ελεύθερος, ώστε​​ να φέρεις αυτή την ελευθερία και στη ζωή σου.

  • Κάνεις​​ μία​​ νέα Αρχή στην Ζωή​​ σου…. ζώντας στο «ΕΔΩ & ΤΩΡΑ»

  • Βρεις​​ τρόπους να​​ ζεις ελεύθερα και δημιουργικά, ακόμα και μέσα σε περιοριστικές συνθήκες.

  • Δημιουργείς​​ σχέσεις με νόημα, βαθιά σύνδεση και διάρκεια.

 

 

Σε Ποιους Απευθύνεται


- ​​​​ Όσους θέλουν να προχωρήσουν με την προσωπική τους ψυχοθεραπεία με βιωματικό, δυναμικό και εν το βάθει τρόπο.
- ​​ Επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας που αναζητούν μια καινούρια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση εξειδικευμένη στην εν το βάθει θεραπεία του Προσωπικού & Προγονικού Τραύματος.

 

Χαμηλή - Συμβολική Χρέωση

Οι συνεδρίες Σ.Ε.ΨΥ.G. είναι​​ εκτεταμένης διάρκειας​​ (70’-75’) & χρεώνονται​​ 30​​ €. Αντιστοιχούν με​​ 1,5 ψυχοθεραπευτική συνεδρία​​ 45'-50' και επομένως συνάγεται η χαμηλή, σχεδόν συμβολική χρέωση των​​ 20​​ € /συνεδρία.

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

 

Ψυχοθεραπευτική Ομάδα Σ.Ε.ΨΥ.G.

 

Όλα τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας είναι εκπαιδευόμενοι ψυχικής υγείας στο​​ Unity​​ Energetics​​ Institute. Προσφέρουν αυτή την σε βάθος ψυχοθεραπευτική εμπειρία σε ένα ασφαλές περιβάλλον​​ ζωντανά​​ Εποπτευόμενης​​ Κλινικής Πρακτικής Άσκησης, στα πλαίσια της εκπαίδευσης τους στο Πρόγραμμα Σπουδών στην “Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT, με την εγγύηση που εξασφαλίζουν οι αυστηρές προδιαγραφές και τα επιστημονικά κριτήρια που θέτει το​​ Unity​​ Energetics​​ Institute.​​ 

Αρκετοί είναι ήδη επαγγελματίες στο χώρο της ψυχικής υγείας και διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία και σε άλλες προσεγγίσεις ψυχοθεραπείας.

 

Συντονιστής Θεραπευτικής Ομάδας

Ο​​ Στάθης Λάζαρης​​ είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, Bodymind Therapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Integration, Αλληλο-Συμβουλευτική κ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Integration, Pulsing κ.α. (1982-1984).​​ 

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση, και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης και επαγγελματικών εκπαιδεύσεων “ΔΙΟΔΟΣ”.

 

 

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ

/   /   /   /   /   /   /   /   /   /          /   /   /   /   /   /   /   /   /   /

 

Ζητείστε να ενημερωθείτε​​ 

για τα το Πρόγραμμα​​ 

ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ Εναλλακτικών Διακοπών

Αύγουστος 2024

 

Πατώντας ΕΔΩ

 

 

Unity ​​​​ Energetics ​​​​ Institute

 

 

International​​ Training​​ School

 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ​​ &​​ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία επικοινωνίας​​ :

Τηλέφωνα  : ​​ 6936 776333, 6908 511807, 210 9916096

Viber call 0030 6936 776333

info@unityenergetics.org,​​ apolonos23@gmail.com

www.unityenergetics.org