Αρχική/ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα: «Ψυχοθεραπεία Τραύματος & Βασικές Αρχές Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt»
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα:
«Ψυχοθεραπεία Τραύματος & Βασικές Αρχές Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt»

ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τη μεθοδολογία της
ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT
μια καινοτόμος ενοποίηση 3 ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
με άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα
στα βαθύτερα στρώματα του ψυχικού τραύματος & της Ζωτικής Δύναμης για την ενοποίηση και ενδυνάμωση του ατόμου

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Τηλ: 6936 776333

ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ

σε μία εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και επιπρόσθετα σε μία βιωματική γνωριμία με τη διδασκόμενη μεθοδολογία (Σ.Ε.ΨΥ.G).

ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ομαδικές ασκήσεις καθώς επίσης και
μία ατομική θεραπευτική επίδειξη.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT & ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ

Η Σ.Ε.ΨΥ.G. είναι μία νέα πρωτοπόρα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας με τα δικά της διακριτά στοιχεία, τόσο στη θεωρία όσο και στη μεθοδολογία & τις τεχνικές και με εξαιρετικά αποτελέσματα στη ψυχοθεραπεία του ατομικού και του προγονικού τραύματος, επενεργώντας άμεσα στον τραυματισμένο Ψυχικό Πυρήνα του θεραπευόμενου.

   Βασίζεται σε 3 ευρέως διαδεδομένες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις με μεγάλη επιρροή, από τις οποίες με σεβασμό αντλεί γνώση (Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία, κλασσική Θεραπεία Gestalt και Αναδρομική Ψυχοθεραπεία), και λειτουργεί μέσα σε ένα Υπερπροσωπικό πλαίσιο. Ωστόσο δεν είναι απλώς μία σύνθεση ή ένας συνδυασμός αυτών αλλά μία νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που:

 • Ενοποιεί τις γνώσεις τους υπό μία νέα οπτική (Unity Energetics),
 • Τις επεκτείνει θεωρητικά,
 • Τις εμπλουτίζει με μεθοδολογική καινοτομία, με προηγμένα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία & πρωτότυπες τεχνικές, και
 • Εντάσσει, σε αυτή τη διαδικασία ενοποίησης και γένεσης της προσέγγισης αυτής, την Ψυχο-Ενεργειακή Θεραπεία η οποία είναι μια θεραπευτική γνώση του Unity Energetics Institute από το 1988.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ :

 • 1) Νοητικές και βιωματικές προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία:
  • Η ψυχανάλυση (η πρώτη μορφή ψυχοθεραπείας) είναι εστιασμένη στη νοητική ανάλυση των συμπεριφορών και την κατανόηση της σύνδεσης των εμπειριών της παιδικής ηλικίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ενήλικας. Την ίδια εστίαση ακολουθούν η πλειονότητα των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων π.χ. Γνωστική Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Συναλλακτική Ανάλυση, Συστημική Θεραπεία κλπ
  • Από τις βιωματικές προσεγγίσεις αυτές που πραγματικά επικεντρώνονται στην εστίασητης συνειδητότητας στο “Εδώ-και-Τώρα” και ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι η Θεραπεία Gestalt και η Σωματική ψυχοθεραπεία.
 • 2) Επισκόπηση των βασικών εννοιών της Θεραπείας Gestalt
  • Εστίαση της συνειδητότητας στο “Εδώ-και-Τώρα”.
  • Γλώσσα της Παρούσης Στιγμής, της Αυτο-Ευθύνης & της Αυτονομίας.
  • Ακολουθώ τη ροή των γεγονότων (Don’t push the river).
  • Η πεμπτουσία της Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας ως ένα τέχνασμα εξωτερίκευσης όλων των ψυχικών μορφών & διεργασιών με στόχο την βιωματική επεξεργασία αυτών στο “Εδώ-και-Τώρα”.
 • 3) Επισκόπηση των βασικών εννοιών της Σωματικής ψυχοθεραπείας.
  • Ξεμπλοκάρισμα χρόνιων ψυχοσωματικών εντάσεων που οδηγούν σε μυϊκή σκλήρυνση.
  • Άνοιγμα της αναπνοής μέσω διαφόρων ασκήσεων.
  • Ανάλυση του χαρακτήρα και επεξεργασία των τραυματικών εμπειριών
 • 4) Όλα τα ελκυστικά στοιχείατου Mindfulness και του 3ου Κύματος της Γνωστικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT) – που έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς –  επί της ουσίας βασίζονται ή αποτελούν απλές αντιγραφές θεμελιωδών στοιχείων & τεχνικών της Θεραπείας Gestalt και της Σωματικής ψυχοθεραπείας. Αυτή η παρατήρηση κατά την άποψή μας αποδεικνύει την σημαντικότητα της Δύναμης του ΕΔΩ & ΤΩΡΑ για την επίτευξη ουσιαστικών ψυχοθεραπευτικών αλλαγών που διαρκούν.
 • 5) Ο ακρογωνιαίος λίθος της «Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt» είναι η συνεχής εστίαση στην επεξεργασία του οποιοδήποτε προβλήματος φέρει ο θεραπευόμενος αποκλειστικά και μόνο στο Εδώ-και-Τώρα”.
  • Καλούμε τον θεραπευόμενο να μην διηγείται ιστορίες ή να αναπολεί ή να γενικολογεί κατά την συνεδρία αλλά να εστιάζεται σε συγκεκριμένα στιγμιότυπα όπου εκδηλώθηκε το πρόβλημα. Η αναβίωση συγκεκριμένων στιγμιότυπων προσφέρει στην ψυχοθεραπεία μίαασύλληπτη δυναμική διότι:
   1. O θεραπευόμενος δύναται πλέον όχι μόνο απλά να αναβιώσει ένα στιγμιότυπο αλλά επιπρόσθετα να αναδιαμορφώσει την εμπειρία (που είχε στο παρελθόν) αξιοποιώντας την βίωση της υψηλής φόρτισης και της απρόσμενα μεγάλης δύναμης που εκλύεται στο “Εδώ-και-Τώρα” Έτσι την αναπαλαιώνει ουσιαστικά.
   2. Επιπρόσθετα δύναται να δημιουργηθούν επανορθωτικές εμπειρίες – με τη συμβολή του ψυχοθεραπευτή ή και των μελών της ομάδας – που θα επανορθώσουν τα προβληματικά εντυπώματα που δημιούργησαν στον ψυχισμό οι τραυματικές εμπειρίες.

Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος χρησιμοποιούμε συνδυαστικά τεχνικές & εργαλεία της Θεραπείας Gestalt και της Σωματικής ψυχοθεραπείας.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT (Σ.Ε.ΨΥ.G.) ;

Η Σ.Ε.ΨΥ.G. είναι μία νέα πρωτοπόρα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας με τα δικά της διακριτά στοιχεία, τόσο στη θεωρία όσο και στη μεθοδολογία & τις τεχνικές και με εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του ατομικού και του προγονικού τραύματος.
Βασίζεται σε 3 ευρέως διαδεδομένες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις με μεγάλη επιρροή, από τις οποίες με σεβασμό αντλεί γνώση (Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία, κλασσική Θεραπεία Gestalt και Αναδρομική Ψυχοθεραπεία). Ωστόσο δεν είναι απλώς μία σύνθεση ή ένας συνδυασμός αυτών αλλά μία νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που: α) ενοποιεί τις γνώσεις τους υπό μία νέα οπτική (Unity Energetics), β) τις επεκτείνει θεωρητικά και γ) τις εμπλουτίζει με μεθοδολογική καινοτομία, με προηγμένα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία & πρωτότυπες τεχνικές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ
Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).
Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

Share This Event!

Go to Top