Αρχική/ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα: «Ψυχοθεραπεία Τραύματος & Βασικές Αρχές Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt»
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα:
«Ψυχοθεραπεία Τραύματος & Βασικές Αρχές Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt»

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου
17:30 – 21:30/22:00

ΓΝΩΡΙΜΙΑ με τη μεθοδολογία της
ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT
μια καινοτόμος ενοποίηση 3 ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
με άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα
στα βαθύτερα στρώματα του ψυχικού τραύματος & της Ζωτικής Δύναμης για την ενοποίηση και ενδυνάμωση του ατόμου

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Τηλ: 6936 776333

ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ

σε μία εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και επιπρόσθετα σε μία βιωματική γνωριμία με τη διδασκόμενη μεθοδολογία (Σ.Ε.ΨΥ.G).

ΤΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ομαδικές ασκήσεις καθώς επίσης και
μία ατομική θεραπευτική επίδειξη.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ GESTALT & ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ

Η Σ.Ε.ΨΥ.G. είναι μία νέα πρωτοπόρα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας με τα δικά της διακριτά στοιχεία, τόσο στη θεωρία όσο και στη μεθοδολογία & τις τεχνικές και με εξαιρετικά αποτελέσματα στη ψυχοθεραπεία του ατομικού και του προγονικού τραύματος, επενεργώντας άμεσα στον τραυματισμένο Ψυχικό Πυρήνα του θεραπευόμενου.

   Βασίζεται σε 3 ευρέως διαδεδομένες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις με μεγάλη επιρροή, από τις οποίες με σεβασμό αντλεί γνώση (Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία, κλασσική Θεραπεία Gestalt και Αναδρομική Ψυχοθεραπεία), και λειτουργεί μέσα σε ένα Υπερπροσωπικό πλαίσιο. Ωστόσο δεν είναι απλώς μία σύνθεση ή ένας συνδυασμός αυτών αλλά μία νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που:

 • Ενοποιεί τις γνώσεις τους υπό μία νέα οπτική (Unity Energetics),
 • Τις επεκτείνει θεωρητικά,
 • Τις εμπλουτίζει με μεθοδολογική καινοτομία, με προηγμένα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία & πρωτότυπες τεχνικές, και
 • Εντάσσει, σε αυτή τη διαδικασία ενοποίησης και γένεσης της προσέγγισης αυτής, την Ψυχο-Ενεργειακή Θεραπεία η οποία είναι μια θεραπευτική γνώση του Unity Energetics Institute από το 1988.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ, Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ :

 • 1) Νοητικές και βιωματικές προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία:
  • Η ψυχανάλυση (η πρώτη μορφή ψυχοθεραπείας) είναι εστιασμένη στη νοητική ανάλυση των συμπεριφορών και την κατανόηση της σύνδεσης των εμπειριών της παιδικής ηλικίας με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας ενήλικας. Την ίδια εστίαση ακολουθούν η πλειονότητα των ψυχοθεραπευτικών προσεγγίσεων π.χ. Γνωστική Συμπεριφοριστική Θεραπεία, Συναλλακτική Ανάλυση, Συστημική Θεραπεία κλπ
  • Από τις βιωματικές προσεγγίσεις αυτές που πραγματικά επικεντρώνονται στην εστίασητης συνειδητότητας στο “Εδώ-και-Τώρα” και ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες είναι η Θεραπεία Gestalt και η Σωματική ψυχοθεραπεία.
 • 2) Επισκόπηση των βασικών εννοιών της Θεραπείας Gestalt
  • Εστίαση της συνειδητότητας στο “Εδώ-και-Τώρα”.
  • Γλώσσα της Παρούσης Στιγμής, της Αυτο-Ευθύνης & της Αυτονομίας.
  • Ακολουθώ τη ροή των γεγονότων (Don’t push the river).
  • Η πεμπτουσία της Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας ως ένα τέχνασμα εξωτερίκευσης όλων των ψυχικών μορφών & διεργασιών με στόχο την βιωματική επεξεργασία αυτών στο “Εδώ-και-Τώρα”.
 • 3) Επισκόπηση των βασικών εννοιών της Σωματικής ψυχοθεραπείας.
  • Ξεμπλοκάρισμα χρόνιων ψυχοσωματικών εντάσεων που οδηγούν σε μυϊκή σκλήρυνση.
  • Άνοιγμα της αναπνοής μέσω διαφόρων ασκήσεων.
  • Ανάλυση του χαρακτήρα και επεξεργασία των τραυματικών εμπειριών
 • 4) Όλα τα ελκυστικά στοιχείατου Mindfulness και του 3ου Κύματος της Γνωστικής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT) – που έχουν καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλείς –  επί της ουσίας βασίζονται ή αποτελούν απλές αντιγραφές θεμελιωδών στοιχείων & τεχνικών της Θεραπείας Gestalt και της Σωματικής ψυχοθεραπείας. Αυτή η παρατήρηση κατά την άποψή μας αποδεικνύει την σημαντικότητα της Δύναμης του ΕΔΩ & ΤΩΡΑ για την επίτευξη ουσιαστικών ψυχοθεραπευτικών αλλαγών που διαρκούν.
 • 5) Ο ακρογωνιαίος λίθος της «Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt» είναι η συνεχής εστίαση στην επεξεργασία του οποιοδήποτε προβλήματος φέρει ο θεραπευόμενος αποκλειστικά και μόνο στο Εδώ-και-Τώρα”.
  • Καλούμε τον θεραπευόμενο να μην διηγείται ιστορίες ή να αναπολεί ή να γενικολογεί κατά την συνεδρία αλλά να εστιάζεται σε συγκεκριμένα στιγμιότυπα όπου εκδηλώθηκε το πρόβλημα. Η αναβίωση συγκεκριμένων στιγμιότυπων προσφέρει στην ψυχοθεραπεία μίαασύλληπτη δυναμική διότι:
   1. O θεραπευόμενος δύναται πλέον όχι μόνο απλά να αναβιώσει ένα στιγμιότυπο αλλά επιπρόσθετα να αναδιαμορφώσει την εμπειρία (που είχε στο παρελθόν) αξιοποιώντας την βίωση της υψηλής φόρτισης και της απρόσμενα μεγάλης δύναμης που εκλύεται στο “Εδώ-και-Τώρα” Έτσι την αναπαλαιώνει ουσιαστικά.
   2. Επιπρόσθετα δύναται να δημιουργηθούν επανορθωτικές εμπειρίες – με τη συμβολή του ψυχοθεραπευτή ή και των μελών της ομάδας – που θα επανορθώσουν τα προβληματικά εντυπώματα που δημιούργησαν στον ψυχισμό οι τραυματικές εμπειρίες.

Για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος χρησιμοποιούμε συνδυαστικά τεχνικές & εργαλεία της Θεραπείας Gestalt και της Σωματικής ψυχοθεραπείας.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT (Σ.Ε.ΨΥ.G.) ;

Η Σ.Ε.ΨΥ.G. είναι μία νέα πρωτοπόρα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας με τα δικά της διακριτά στοιχεία, τόσο στη θεωρία όσο και στη μεθοδολογία & τις τεχνικές και με εξαιρετικά αποτελέσματα στη θεραπεία του ατομικού και του προγονικού τραύματος.
Βασίζεται σε 3 ευρέως διαδεδομένες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις με μεγάλη επιρροή, από τις οποίες με σεβασμό αντλεί γνώση (Ραϊχική Σωματική Ψυχοθεραπεία, κλασσική Θεραπεία Gestalt και Αναδρομική Ψυχοθεραπεία). Ωστόσο δεν είναι απλώς μία σύνθεση ή ένας συνδυασμός αυτών αλλά μία νέα ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που: α) ενοποιεί τις γνώσεις τους υπό μία νέα οπτική (Unity Energetics), β) τις επεκτείνει θεωρητικά και γ) τις εμπλουτίζει με μεθοδολογική καινοτομία, με προηγμένα ψυχοθεραπευτικά εργαλεία & πρωτότυπες τεχνικές.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ
Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).
Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ – ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

ΈΝΑΡΞΗ 2ου κύκλου εγγραφών

με ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ σε όλες τις ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ Εκπαιδεύσεις για εγγραφές έως 14/10


Επιπρόσθετα,
ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ σε ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ 120€

 3-4ήμερη
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (38 ωρών),

με θέμα: 

«Σωματικά Επικεντρωμένη Τεχνική της Άδειας Καρέκλας (Gestalt)»

(Έκπτωση – 45€)

Οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ισχύουν για εγγραφές έως 14/10

Η ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (38 ωρών) που προσφέρουμε είναι μια πολύ περιεκτική εκπαίδευση ψυχοθεραπείας που καλύπτει μεγάλο εύρος θεραπευτικών θεμάτων. Από τις πρώτες ώρες της εκπαίδευσης οι ψυχοσωματικές αισθήσεις, οι ψυχοθεραπευτικές λειτουργίες της Αναπνοής & Σώματος και οι Μορφο-Διαταξικές προβολικές ιδιότητες αναδεικνύονται στο θεραπευτικό προσκήνιο και καταλαμβάνουν την πολύτιμη θέση που τους αρμόζει στην κλασική «Τεχνική της Άδειας Καρέκλας».

Δίνεται μεγάλη έμφαση στην μεθοδική και ενδελεχή κατάρτιση επί όλων των τεχνικών λεπτομερειών.

Η 4ήμερη αυτή εκπαίδευση προτείνεται σε όσους επιθυμούν να έχουν μια ουσιαστική και βιωματική γνωριμία με  την προσέγγιση Σ.Ε.ΨΥ.G. και στη συνέχεια να αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, καθώς είναι η βάση της κύριας εκπαίδευσης στη Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt για όλα τα προσφερόμενα προγράμματα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :

 • 4 Εκπαιδευτικές Ενότητες
 • Ζωντανές θεραπευτικές επιδείξεις (Συνολικά 3-4) και
 • Εκτεταμένη επιβλεπόμενη εξάσκηση των σπουδαστών στην μεθοδολογία. (Συνολικά 3-4 φορές , 11- 12 ώρες )

Η διδασκαλία προσφέρεται με δυνατότητα ΜΕΙΚΤΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ, με συνδυασμό

(Α) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ μαθημάτων & εργαστηρίων σε ολιγομελή τμήματα και
(Β) ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ/ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ  τηλεκπαίδευσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Δυνατότητα συμμετοχής
στις 3 πρώτες Ενότητες ΕΙΤΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ΕΙΤΕ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ για 1η – 3η ΕΝΟΤΗΤΑ:
16 & 17 Οκτωβρίου ΄21
(είτε Διαδικτυακά, είτε στην Αθήνα)
22 & 23 Οκτωβρίου ΄21
(είτε Διαδικτυακά, είτε στη Θεσσαλονίκη)
29 & 30 Οκτωβρίου ΄21
(είτε Διαδικτυακά, είτε στην Αθήνα)
Η 4η ΕΝΟΤΗΤΑ & Η ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
θα πραγματοποιηθούν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ:
στην ΑΘΗΝΑ  30 & 31 Οκτωβρίου΄21
στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  23 & 24 Οκτωβρίου ΄21

 

Κεντρικό θέμα της 4ήμερης Εκπαίδευσης είναι η Τεχνική της ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ- Gestalt, εμπλουτισμένη με τεχνικές, ασκήσεις & έννοιες της Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας, ώστε να έχετε πολύ περισσότερα, βαθύτερα & πιο άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Η «ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΆΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ» (Σ.Ε.Τ.Α.Κ.)  είναι μία πρωτοποριακή εξέλιξη της «κλασσικής Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας».

Προήλθε από την διεύρυνση της θεωρητικής βάσης της κλασσικής Θεραπείας Gestalt και την ενοποίηση :

 1. Τεχνικών της Σωματικής Ψυχοθεραπείας για διεύρυνση της σωματικής αυτοεπίγνωσης, την Σπλαχνική Βίωση των Συναισθημάτων, το Άνοιγμα της Αναπνοής & το αυξημένο επίπεδο Βιοενεργειακής Φόρτισης της συνεδρίας.
 2. Της Ψυχοδυναμικής και Διαγενεαλογικής οπτικής για την πολυεπίπεδη κατανόηση των παγιωμένων μοτίβων συμπεριφοράς και ψυχικών προβλημάτων.
 3. Καινοτόμων θεωρητικών ιδεών και πολλών τεχνικών και μεθοδολογικών πρωτοτυπιών του Unity Energetics Institute και της Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt (Σ.Ε.ΨΥ.G.). 

για  ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  πατήστε  ΕΔΩ

ΔΙΔΑΧΘΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΆΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ»

και μάθετε νέα λειτουργικά στοιχεία, πρωτότυπες τεχνικές και εφαρμογές, πολύ πιο προηγμένα από την κλασική διδασκαλία της, όπως:
• Οι Προβολικές ιδιότητες της & οι χρήσεις της • Οι Σχεσιακές Χωροταξικές Δυναμικές που αναδύονται • Η Σπλαχνική Βίωση Συναισθημάτων 
• Το Εσωτερικό Αναπνευστικό Κανάλι • Η απεριόριστη δύναμη & δυναμική του Σωματικά Επικεντρωμένου “Εδώ και Τώρα” και 
• πως μεγιστοποιείτε η βίωση του με την ενίσχυση του Προσωπικού Χώρου και την ενεργοποίηση της Σπλαχνικής Αναπνοής & της Πίσω Μυϊκής Αλυσίδας 
• Η μεγάλη λειτουργική δυναμική που προσδίδει στις αναδρομές και στις ψυχικές διεργασίες γενικότερα η βίωση του Σωματικά Επικεντρωμένου “Εδώ και Τώρα”,
 σε μία μοναδική σύνθεση Θεραπείας GESTALT & Σωματικής Ψυχοθεραπείας.


Share This Event!

Go to Top