Αρχική/ΔΩΡΕΑΝ ONLINE Εισαγωγικό ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ, με θέμα: «Ίαση του Προγονικού Τραύματος»
Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

ΔΩΡΕΑΝ​​ ONLINE

Εισαγωγικό​​ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ​​ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ​​ 

3,5 ωρών,​​ με θέμα :

 

​​ 

«Ίαση του Προγονικού Τραύματος»

 

Κυριακή​​ 14 Μαρτίου​​ 2021,​​ 17:00 – 20:30

 

Δηλώστε ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ πατώντας ΕΔΩ

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο αποσκοπεί σε

μία​​ εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και​​ 

επιπρόσθετα σε μία βιωματική γνωριμία​​ με την​​ διδασκόμενη​​ μεθοδολογία.

 

Το βιωματικό σκέλος περιλαμβάνει 

ομαδικές ασκήσεις όπως επίσης και μία ατομική θεραπευτική επίδειξη.

 

 

 

​​ Σας παρακαλούμε να δείτε​​ το​​ ΔΩΡΕΑΝ​​ βιντεοσκοπημένο​​ εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο​​ που ακολουθεί και το οποίο αναφέρεται​​ 

σε κάποιες από τις βασικές αρχές της μεθοδολογία της 

«Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας​​ Gestalt»,

​​ ώστε η εκπαίδευση στην οποία θα συμμετέχετε, να είναι πολύ πιο αποδοτική για εσάς και για όλους.

Πατήστε ΕΔΩ για να το παρακολουθήσετε..YouTube

 

 

 

Αναλυτική Περιγραφή

Εισαγωγικού Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

 

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 • Παρουσίαση​​ του θεωρητικού μοντέλου της μεθοδολογίας "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική Προγονική Ψυχοθεραπεία" με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής σημεία:

  • Το Μοντέλο των 5 Επιπέδων / Ρευμάτων της Ζωτικής Δύναμης. Οι συνιστώσες εκ των οποίων απαρτίζεται, ήτοι το Ατομικό επίπεδο, το Προγονικό - Διαγενεαλογικό, το επίπεδο Φυλής, το Εθνικό επίπεδο και το επίπεδο του Ανθρώπινου Είδους. Πότε και υπό ποιές συνθήκες ενεργοποιούνται αυτές οι συνιστώσες;;

  • Ποιό είναι το​​ Προγονικό Φορτίο - Ουσία που αποδίδουν οι γονείς στους απογόνους τους:

   • Ορισμός​​ Προγονικού Φορτίου- Ουσίας. Η πράξη τις παράδοσης και της παραλαβής της σκυτάλης που συμβαίνει σε μία σκυταλοδρομία​​ αναδεικνύει την λειτουργική φύση της Προγονικής Ουσίας​​ και την αναγκαιότητα που διέπει αυτή την πράξη που​​ έχει στόχο την συνέχιση του συγκεκριμένου γένους​​ και την πραγμάτωση του στο βάθος των αιώνων που έρχονται. Λειτουργεί ως​​ ενστάλαξη της​​ Προγονικής Ουσίας​​ στους απογόνους.

   • Συνήθως έχει θετικό πρόσημο με την έννοια ότι​​ μεταφέρεται δύναμη, υποστήριξη,​​ αγάπη και αναγνώριση σε ένα πλαίσιο ασφαλείας.

  • Η​​ Προγονική Ταύτιση ως μηχανισμός μεταφοράς του Διαγενεαλογικού Τραύματος που δύναται να ενεργοποιηθεί ακόμα και από την απαρχή της ζωής μας (δηλαδή από την εμβρυακή ζωή) βασίζεται στην αγάπη-ανοιχτότητα των απογόνων προς τους προγόνους που διέπει κάθε Διαγενεαλογικό Δεσμό.

  • Προγονικό Φορτίο και κοντινές σχέσεις: Η ασυνείδητη μεταφορά του Προγονικού Φορτίου στις συζυγικές σχέσεις με τα δυσεπίλυτα πολλές φορές, προβλήματα που προκύπτουν, μπορούν κάλλιστα να εξηγηθούν μέσα από αυτή την οπτική.​​ 

  • Διαφορές και ομοιότητες​​ της Συστημικής Αναπαράστασης με την "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική - Προγονική Ψυχοθεραπεία"

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • Το ψυχικό τραύμα στην ψυχοθεραπεία:

  • Ορισμός​​ ψυχικού τραύματος.

  • Διαχωρισμός μεταξύ 3 κύριων ειδών ψυχικών τραυμάτων: το Αναπτυξιακό​​ τραύμα​​ (Χαρακτηρολογικό), το​​ Τραυματικό Σοκ και το Διαγενεαλογικό​​ τραύμα.

  • Το​​ Διαγενεαλογικό τραύμα​​ παρατηρούμε ότι δημιουργείται μεν από την στρεβλή συμπεριφορά των προγόνων (αναγκαίος μηχανισμός πυροδότησης) αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε​​ ότι επί της ουσίας εξυπηρετεί την αναγκαιότητα μεταφοράς του Διαγενεαλογικού τραυματικού υλικού στο μέλλον​​ προκειμένου να ιαθεί από τους απογόνους​​ σε πιο καρποφόρες συνθήκες​​ (βασισμένο στην προτεραιότητα που έχει το Προγονικό - Διαγενεαλογικό ρεύμα έναντι του ατομικού).​​ 

  • Παρουσιάζεται η θεωρητική άποψη ότι στα δύο πρώτα είδη Ψυχικού τραύματος​​ πάντοτε ενυπάρχει ένα προβληματικό Διαγενεαλογικό υπόβαθρο​​ που καθιστά εφικτό αυτόν τον τραυματισμό. Εξαίρεση αποτελεί μόνο όταν μία εμπειρία που τείνει να προκαλεί Τραυματικό Σοκ συμβεί στην ενήλικη ζωή (π.χ. εμπειρίες πολέμου, σεισμού, πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος).​​ 

  • Αντλώντας μέσα από την 35ετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εισηγητή παρουσιάζεται η θέση ότι όταν “σκοντάφτει” η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, η χρήση της "Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας" σχεδόν πάντα δίνει νέους θεραπευτικούς διεξόδους - προοπτικές στο ψυχοθεραπευτικό αδιέξοδο. Ως εκ τούτου προτείνουμε η χρήση της Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εργαλείων της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

 • Προτεινόμενες​​ μεθοδολογίες​​ δημιουργίας​​ επανορθωτικών εμπειριών​​ - παρεμβάσεων σε προβληματικούς προγόνους​​ για την σε βάθος Ίαση της Διαγενεαλογικής Αλυσίδας:

  • Ποιά είναι η ειδοποιός​​ διαφορά​​ στην δημιουργία επανορθωτικών εμπειριών​​ στο Αναπτυξιακό τραύμα και στο τραυματικό Σοκ σε αντιδιαστολή με τις επανορθωτικές εμπειρίες στο Διαγενεαλογικό τραύμα.

  • Γιατί ο​​ όρος​​ «Προγονική Ψυχοθεραπεία» είναι ορθότερος από τον επικρατούντα όρο Διαγενεαλογική Θεραπεία;

 • Γα μία ολοκληρωμένη άσκηση της​​ Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας είναι απαραίτητο να εργαστεί ο θεραπευόμενος και με τους δικούς του απογόνους και όχι μόνο με τους προγόνους του.

 • Εισαγωγική αναφορά στην​​ ΕτεροΘεραπεία​​ ως μία αυθύπαρκτη ψυχοθεραπευτική οντότητα,​​ εφαρμογή της οποίας​​ είναι η​​ Διαγενεαλογική Προγονική ψυχοθεραπεία.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

 • Το​​ δωρεάν εισαγωγικό σεμινάριο​​ περιλαμβάνει:

  • Μία​​ ομαδική άσκηση​​ με στόχο την επανασύνδεση των συμμετεχόντων με την Προγονική τους Αλυσίδα και

  • Μία​​ ατομική θεραπευτική επίδειξη​​ της «Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας».

 

 

 

Share This Event!

Go to Top