Αρχική/Θεραπευτικές Συνεδρίες με τη Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT/Θεραπευτικές Συνεδρίες με τη Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Θεραπευτικές  Συνεδρίες με τη

Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT

 

Από 9 - 25 Ιουλίου
(θα πραγματοποιηθούν 6 ομάδες)

 

 ΣΕ ΠΡΟΣΙΤΗ ΤΙΜΗ από 20€ - 30€ (ατομικές συνεδρίες 100 - 150 λεπτών)

 

 

Βιώστε τη δυναμική, πολυεπίπεδη μεθοδολογία

της Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας GESTALT.

Ελάτε να γνωρίσετε την αυθεντική Θεραπεία Gestalt,

εμπλουτισμένη με τεχνικές, ασκήσεις & έννοιες της

Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας,

ώστε να έχετε πολύ περισσότερα, βαθύτερα & πιο άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Πρόκειται για μία δυναμική & βαθιά βιωματική προσέγγιση της Θεραπείας GESTALT

που με πολύ αποτελεσματικό τρόπο επιφέρει

την εναρμόνιση των πολικοτήτων του νοητικού, συναισθηματικού & σωματικού πεδίου,

εμπλουτίζοντας άμεσα & ουσιαστικά τις λεκτικού τύπου Ψυχοθεραπείες.

 


Ολοκληρωμένες ατομικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες

 

Σε Προσιτή  Τιμή:

 Από 20-25 € (για διπλή συνεδρία 100 λεπτών)

    ή 30 €  (για 2,5 ατομικές συνεδρίες 120-150 λεπτών)

οι τιμές είναι ΠΡΟ ΦΠΑ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!!!


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η​​ ΟΜΑΔΑ:​​ Παρασκευή​​ 9​​ Ιουλίου,​​ 

18:00-21:00/21:30 (Συνεδρία 100 λεπτών)

 

2η ΟΜΑΔΑ:​​ Κυριακή​​ 11​​ Ιουλίου,​​ 

11:00-14:00/14:30 (Συνεδρία 100 λεπτών)

 

3η ΟΜΑΔΑ:​​ Σάββατο​​ 24​​ Ιουλίου,​​ 

12:00-16:00/16:30 (Συνεδρία 120-150 λεπτών)

 

4η ΟΜΑΔΑ:​​ Σάββατο​​ 24​​ Ιουλίου,​​ 

18:00-21:00/21:30 (Συνεδρία 100 λεπτών)

 

5η ΟΜΑΔΑ:​​ Κυριακή​​ 25​​ Ιουλίου,​​ 

10:30-16:00 (Συνεδρία 100 λεπτών)

 

6η ΟΜΑΔΑ:​​ Κυριακή​​ 25​​ Ιουλίου,​​ 

18:00-21:30 (Συνεδρία 100 λεπτών)

 

Σε περίπτωση που​​ ενδιαφέρεστε για​​ τις θεραπευτικές συνεδρίες αλλά για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε​​ να συμμετέχετε​​ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες

,​​ συμπληρώστε τη φόρμα​​ ΕΝΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ​​ για να ενημερωθείτε για μελλοντικές ημερομηνίες.

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Πληροφορίες  Εγγραφές:  6936 776333, 210 9916096Viber​​ call: 0030 6936776333e-mail: apolonos23@gmail.com

 

Facebook

Συντονιστής θεραπευτικής ομάδας:  Στάθης Λάζαρης, B.Sc.

(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας)            

 

  

 

Τι μπορώ να δουλέψω σε μια θεραπευτική συνεδρία με τη μέθοδο Σωματικά Επικεντρωμένη Θεραπεία Gestalt:

 • Διευθετώ τις Εσωτερικές μου Συγκρούσεις & Γεφυρώνω τις Διαφορετικές Πλευρές του Εαυτού μου

 • Μαθαίνω να λέω Όχι

 • Κατανοώ την Ψυχοσωματική μου Διαταραχή ή Πόνο Συζητώντας μαζί τους

 • Ακούω τα Μηνύματα των Ονείρων μου

 • Επανασυνδέομαι με το Εσωτερικό μου Παιδί

 • Εξερευνώ πως μπλοκάρω τον εαυτό μου & δεν βρίσκω τον Ιδανικό Σύντροφο

 • Προσεγγίζω τον Ιδανικό Σύντροφο που θέλω να Έλξω

 • Δημιουργώ Σχέσεις με Διάρκεια & Νόημα ελαχιστοποιώντας τις Προβολές μου

 • Συμφιλιώνομαι με τα Επώδυνα Συναισθήματα μου

 • Αγκαλιάζω & Εκφράζω τα Χαρούμενα Συναισθήματα μου

 • Να είμαι & να Ζω στο «Εδώ και Τώρα»

 • Να Είμαι Αληθινός

Οι συμμετέχοντες ως «θεραπευόμενοι» θα βιώσουν μια ολοκληρωμένη ατομική ψυχοσωματική θεραπεία κατά την εποπτευόμενη Κλινική Πρακτική Άσκηση των εκπαιδευόμενων ψυχοθεραπευτών και συμβούλων ψυχικής υγείας που πραγματοποιείται στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος στην μέθοδο “Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT”.

 

Στόχος του θεραπευτικού εργαστηρίου είναι
Να Είμαι & να Ζω στο «Εδώ και Τώρα»,

και σε σχέση με όλα όσα είναι και συμβαίνουν γύρω μου.

Οι εσωτερικές συγκρούσεις, συνήθως ανάμεσα στα θέλω του ατόμου και τα πρέπει (του περιβάλλοντος), είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές και να αναγνωριστούν σαν προσωπική δυσκολία. Όταν μάλιστα οι εσωτερικές συγκρούσεις είναι πολλές, είναι αναμενόμενο οι ταραχές αυτές να κλέβουν ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας του ατόμου, ώστε να δημιουργούνται αισθήματα κούρασης, βαρεμάρας και ματαιότητας.

Όταν λοιπόν δεν έχουμε δημιουργική ενέργεια και δεν γνωρίζουμε από που πηγάζει και πως να διαχειριστούμε την εσωτερική μας ταραχή, ο οργανισμός μας μιλά, μετατρέποντας τις εσωτερικές αυτές συγκρούσεις σε ψυχοσωματικά συμπτώματα, άγχος, κατάθλιψη, ψυχαναγκασμούς, εμμονικές σκέψεις, καταστροφικές τάσεις, εθισμούς, δυσλειτουργικές σχέσεις και ούτω καθεξής. Οι ασθένειες είναι ίσως αντανακλάσεις των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πεποιθήσεών μας, όμως το σώμα θυμάται και μιλά και κάθε δυσλειτουργία πάντα αντανακλά τις πλευρές του εαυτού μας που θέλουν να θεραπευτούν.

 

 

Εισαγωγή

Σας προσκαλούμε να εστιάσετε στο Εδώ και Τώρα και μέσω Τεχνικών της Θεραπείας Gestalt να συνειδητοποιήσετε τις διαφορετικές πλευρές του εαυτού σας και να μιλήσετε μαζί τους ώστε να τις γεφυρώσετε. Για να ανακουφιστεί η πίεση από τις εσωτερικές συγκρούσεις απαιτείται δράση από το ίδιο το άτομο και όχι αλλαγή των συνθηκών ή των άλλων ανθρώπων γύρω μας. Άλλωστε, η ουσιαστική θεραπεία έρχεται πάντα από μέσα μας και όταν δεν κατανοούμε τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων μας υποχωρούμε στο να μας κυβερνά το τυχαίο.

 

 

Γιατί να το παρακολουθήσω;

 

Κάθε νευρωτικό ψυχολογικό σύμπτωμα έχει και μια σωματική συνιστώσα, καθώς ο νους και το σώμα είναι αλληλένδετα και βρίσκονται σε συνεχή αλληλεπίδραση. Επομένως με την ενεργή συμμετοχή του σώματος, αυξάνονται οι θεραπευτικές δυνατότητες της ψυχοθεραπείας κι αυτό γιατί ενεργοποιώντας το σώμα διευκολύνουμε την επαφή μας με τα συναισθήματα, τις εντάσεις, τους πόνους, τις βιωμένες εμπειρίες μας και εν τέλει γνωρίζουμε τη δύναμη μας.

 

 Το επιτυγχάνουμε αυτό μέσω 

 

-Της παρατήρησης και παρέμβασης στην αναπνοή, καθώς και με άλλες σωματικές τεχνικές.

-Της πλήρους αποδοχής του εαυτού μας, όπως είναι.

-Του βιώματος στο "Εδώ και Τώρα".

-Της ολοκληρωτικής βίωσης όλου του εύρους των συναισθημάτων, τόσο των ευχάριστων, όσο και των δυσάρεστων.

 

 

Σε ποιους απευθύνεται

 • Σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ασχοληθεί με την προσωπική του αυτογνωσία και ψυχοθεραπεία.

 • Σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας που επιθυμούν να γνωρίσουν μια καινούργια εξειδικευμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, και να προχωρήσουν με την προσωπική τους θεραπεία.

 

 

Βιογραφικό συντονιστή θεραπευτικής ομάδας

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 25 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix . Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix , Bodymind Therapy ,Bodynamic Therapy , Gestalt Therapy , Primal Intergration , Αλληλο-Συμβουλευτική κ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork : Postural Intergration , Pulsing κ.α. (1982-1984).

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-ΕνεργειακούBodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics . Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το​​ 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

  Facebook

 

 


Τι είναι
 η Σωματικά Επικεντρωμένη Θεραπεία GESTALT

 

Η Θεραπεία Gestalt είναι μια φαινομενολογική-υπαρξιακή θεραπεία που ιδρύθηκε από τον Frederick (Fritz) και Laura Perls στη δεκαετία του 1940. Διδάσκει θεραπευτές και “ασθενείς” τη φαινομενολογική μέθοδο της επίγνωσης, στην οποία οι εξηγήσεις και οι ερμηνείες θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστες από ό,τι είναι άμεσα αντιληπτό και αισθητό, όπως η αντίληψη, το συναίσθημα, και η δράση. Ο στόχος είναι για τους πελάτες να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν, πώς το κάνουν, πώς μπορούν να αλλάξουν οι ίδιοι, και ταυτόχρονα να μάθουν να αποδέχονται και να εκτιμούν τον εαυτό τους. Η Θεραπεία Gestalt είναι ουσιαστικά μία θεραπεία με προσανατολισμό στις λειτουργίες του δεξιού εγκεφάλου, από την άποψη του ότι θεωρεί πολλές νευρωτικές συμπεριφορές ως το αποτέλεσμα μιας υπερ-κυριαρχίας (υπερ-λειτουργίας) της δραστηριότητας του αριστερού εγκεφάλου, όπως σκέψη έναντι συναισθήματος, σχεδιασμός για δράση έναντι αυθόρμητης απόκρισης, έλεγχος έναντι αποδοχής και εμπιστοσύνης.

Η “Σωματικά Επικεντρωμένη Θεραπεία Gestalt” είναι μία πολύ αποτελεσματική εφαρμογή της κλασσικής Θεραπείας Gestalt που προήλθε από την διεύρυνση της θεωρητικής της βάσης, ενσωματώνοντας τη βασική αντίληψη της Ραϊχικής Σωματικής Ψυχοθεραπείας, σύμφωνα με την οποία η μπλοκαρισμένη συναισθηματική ενέργεια που προκαλείται από τα ψυχικά τραύματα, αποθηκεύεται στους σωματικούς ιστούς υπό τη μορφή “κυστών ενέργειας”. Τα ανεπίλυτα αυτά υπολείμματα - αποτυπώματα της ψυχικής ενέργειας στο σώμα του θεραπευόμενου, γίνονται αιτία για μια σειρά δύσκολων περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει ένας Ψυχοθεραπευτής όπως κατάθλιψη, άγχος, ανασφάλειες, φοβίες και διάφορα άλλα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην κλασσική λεκτική ψυχοθεραπεία και δύσκολα δίνεται λύση. Κλείνοντας, αξίζει να επισημάνουμε τα παρακάτω σημεία για τη Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt:

 •  Αν το “Τι κάνω, Πως το κάνω & Πότε” θεωρείται ένας ακρογωνιαίος λίθος της Θεραπείας Gestalt, τότε το “Πως αισθάνεσαι στα σπλάχνα σου ή τι βιώνεις στον  Πυρήνα σου καθώς αυτή τη στιγμή κάνεις ότι κάνεις και όπως το κάνεις” είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος στην Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt.

 

 • Ο ψυχοθεραπευτής ή σύμβουλος που χρησιμοποιεί την μεθοδολογία της Σωματικά Επικεντρωμένης Gestalt εκτός του ότι ακολουθεί τις διεργασίες της Παρούσας Στιγμής, είναι ταυτόχρονα εκπαιδευμένος και πανέτοιμος να παρεμβαίνει οποτεδήποτε χρειάζεται - και οι Διεργασίες το επιτρέπουν –με μια μεγάλη γκάμα δυναμικών θεραπευτικών τεχνικών & πολύ επιδέξιων εργαλείων (πέρα από την κατανόηση και αξιοποίηση των Διεργασιών), για να διευρύνεται η συνειδητότητα, η αυτοεπίγνωση του θεραπευόμενου, να βαθαίνει η εμπειρία του και να απελευθερώνεται από θέματα που τον μπλοκάρουν.

 

Ιστορική αναφορά

Ο όρος Gestalt Body Psychotherapy (Σωματικά Επικεντρωμένη Θεραπεία Gestalt) χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη προ 25-30 ετών από τον Σωματικό Ψυχοθεραπευτή Rainer Pervoltz (ιδρυτής της πολύ δραστήριας Σχολής Σωματικής Ψυχοθεραπείας “Chiron Center” στο Λονδίνο) ο οποίος ανέδειξε τον όρο αυτό. Ο ίδιος εκπαιδεύτηκε στο Integrative Body Psychotherapy με τον διάσημο Ραϊχικό Σωματικό Ψυχοθεραπευτή JackRosenberg.

Την ίδια περίοδο ο όρος αυτός χρησιμοποιήθηκε παράλληλα και από τον διακεκριμένο Σωματικό Ψυχοθεραπευτή, Εκπαιδευτή και πρώην συγγραφέα & ψυχαναλυτή Glyn Seaborn Jones Ph.D. με τον οποίο ο Στάθης Λάζαρης εκπαιδεύτηκε στο BodyMind Psychotherapy στο Λονδίνο

 

Ενδεικτικά σχόλια συμμετεχόντων

ως “επισκέπτες” θεραπευόμενοι

στην Εκπαίδευση 

 

Πολύ έντονη εμπειρία. Ειδικά η 1η φορά ήταν απελευθερωτική, έφυγε πολύ ένταση ,έλυσα ένα κόμπο..ένα βίωμα εφηβικό. Ένιωσα άδεια και γεμάτη καθαρή ενέργεια ταυτόχρονα. Ένιωσα την δύναμη μέσα μου με ένα πολύ απαλό τρόπο.   

Ερασμία Πουλάκη

(Καθηγήτρια ρωσικών και απόφοιτος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας NDI)

 

Με εξέπληξε ευχάριστα, με ακούμπησε βαθιά.. πολύ αποτελεσματικό, γρήγορο και έντονα βιωματικό. 

Σχοινάκης Λευτέρης  

(Πωλητής)

   

Πρωτόγνωρο. Δεν το περίμενα να βιώσω όλα αυτά τα πράγματα. Συγκλονιστικό! Μέσα σε πολύ λίγη ώρα είδα πράγματα μέσα μου. Η μέθοδος που ακολουθείται είναι πολύ γρήγορη και αποτελεσματική. Οι σκέψεις οδηγούν σε λάθος διαδρομές και δεν βρίσκεις άκρη..νιώθω σαν να άνοιξα μια κουρτίνα και να είδα μέσα μου. 

Κοκολάκη Ελένη

(Συνταξιούχος)

 

Η εμπειρία ήταν εξαιρετική. Δεν περίμενα ότι θα συνέβαιναν και θα έβγαιναν τόσα πολλά πράγματα. Είδα άμεσες αλλαγές σε μένα και με βοήθησε πολύ στην καθημερινή μου ζωή.

Νικολαράκη Κατερίνα  

(Οικιακά) 

 

Μου άρεσε πολύ. Η μέθοδος αυτή είναι εξαιρετική. Mε την χρήση του σώματος και της αναπνοής τα πράγματα βγαίνουν από μόνα τους  χωρίς  να χρειάζεται σκέψη. Άνετα θα δοκίμαζα ξανά τέτοιου είδους ψυχοθεραπεία. Άλλαξα πολύ ως άτομο και η συμπεριφορά μου επίσης. Είμαι πολύ θετική σε αυτή την μέθοδο .

Μπουμάκη Μαίρη   

(Ιδιωτικός Υπάλληλος)   

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!!!


Πληροφορίες
  Εγγραφές

Unity​​ Energetics​​ Institute

Τηλ :  6907 393012

Viber call 0030 6936 776333

apolonos23@gmail.com

 

Share This Event!

Go to Top