Αρχική/ΘΕΡΑΠΕΙΑ του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού_ONLINE Θεραπευτικό Εργαστήριο/ΘΕΡΑΠΕΙΑ του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού_ONLINE Θεραπευτικό Εργαστήριο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

 

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

(ONLINE ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ)

Βιωματικό​​ Θεραπευτικό​​ Σεμινάριο 

Θεματικό - Αυτοτελές

κατάλληλο και για επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας

 

 

 

«Θεραπεία του

Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού»

 

περιλαμβάνει​​ 

θεραπευτικές διεργασίες για την

 • ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ​​ με το Εσωτερικό Παιδί μέσα​​ μου

&

 • ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ του το Εσωτερικού μου Παιδιού

 

 


με τον Στάθη ΛάζαρηB.Sc.

(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας) 

 

 

Μια σύνθεση της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και

της Θεραπείας Μέσω Αναδρομής (Regression​​ Therapy)

 

 

 

Αγκαλιάζω​​ το Εσωτερικό μου Παιδί

Τιμώ τα πολύτιμα και δυσεύρετα Δώρα του &

Εκφράζω στην καθημερινότητα μου:

την Εσωτερική μου Δύναμη

την αστείρευτη Δημιουργικότητα μου

την Αυθεντικότητά μου

την εκστατική Χαρά ……

…… και πολλά άλλα από τα Δώρα του

 

 

Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για να συμπληρώσετε τη​​ Φόρμα Ενδιαφέροντος


Η απελευθέρωση των απεριόριστων δυνατοτήτων και “Δώρων” που φέρει στη ζωή, το Εσωτερικό μας Παιδί.

 

Σας προσκαλώ να εξερευνήσουμε μαζί τις δημιουργικές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας που γέμιζαν το παιδί μέσα μας με χαρά, βαθιά πληρότητα και ένα αίσθημα εκστατικότητας.

 

Σε αυτό το θεραπευτικό βιωματικό σεμινάριο​​ θα​​ χρησιμοποιήσουμε​​ μια πλήρη σειρά τεχνικών, ασκήσεων & ομαδικών θεραπευτικών διαδικασιών​​ που με απλό τρόπο θα σας βοηθήσουν άμεσα & αποτελεσματικά να εργαστείτε για την επανασύνδεση με την πηγαία παιδική ενέργεια του Εσωτερικού σας Παιδιού, ώστε να αποτελέσει τον οδηγό μιας ζωής γεμάτης με:​​ 

 

 • Αγάπη, σεβασμό & φροντίδα του εαυτού μας

 • Αυτό-υποστήριξη και Προσωπική Δύναμη

 • Επικέντρωση στο «εδώ και τώρα»

 • Ελευθερία & αυθορμητισμό

 • Ακεραιότητα, Πηγαία ενόρμηση​​ & Αυθεντικότητα

 • Χαρά & ανέμελη διάθεση

 • Εκστατικότητα& Πληρότητα

 • Δημιουργικότητα &Εκφραστικότητα

 • Ενσυνειδητότητα & Απελευθέρωση του απεριόριστου Εσωτερικού μας Δυναμικού

 • Πνευματικότητα, Αγάπη,​​ Ενότητα,καθολική Συμπόνια

 • Αυθεντική επαφή με τους γύρω μου και Άνοιγμα προς​​ τη Ζωή

 • Εσωτερική Ισορροπία –Αυτοθεραπεία

 • Διαύγεια στο Νου και στη Ψυχή

 

 

Συνοψίζοντας, στόχος​​ του σεμιναρίου είναι :

 • η​​ επανασύνδεση με την ακατανίκητη ενστικτώδη εσωτερική μας δύναμη

 • να βρούμε το δρόμο προς την Αυτό-ολοκλήρωση και

 • την πραγματοποίηση του προσωπικού μας Οράματος

 • να ανακαλύψουμε τα χαρούμενα συναισθήματά μας, να τα βιώσουμε και να αρχίσουμε να τα εκφράσουμε «ΕΔΩ & ΤΩΡΑ»

 • η απελευθέρωση των απεριόριστων δυνατοτήτων και “δώρων” που φέρει στη ζωή, το Εσωτερικό μας Παιδί.

 

 

 

Περιγραφή

 


Το  βιωματικό θεραπευτικό σεμινάριο περιλαμβάνει:

 

1.     Τη θεραπευτική διαδικασία “Κάλεσμα του Εσωτερικού Παιδιού”: Μέσω αυτής της πολύ δυνατής διαδικασίας οι συμμετέχοντες προσκαλούν το Εσωτερικό τους Παιδί και στη συνέχεια ενθαρρύνονται να “συνομιλήσουν” μαζί του και να επιτρέψουν στο Εσωτερικό Παιδί να εκφράσει τις ανάγκες του (οι οποίες συνήθως είναι αγνοημένες) και τα καταπιεσμένα του συναισθήματα.

2.     Το “Καλωσόρισμα του Εσωτερικού Παιδιού” είναι μία άλλη συμπληρωματική θεραπευτική διαδικασία που δρα καταλυτικά για την επανασύνδεση μας μαζί του και ενισχύει την προηγούμενη διαδικασία.​​ Οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την εμπειρία του καλωσορίσματος στη ζωή με σκοπό​​ να “αναδομήσουν” διάφορες τραυματικές εμπειρίες​​ όπως απόρριψη, μη-αναγνώριση, ανεπαρκή παρουσία.

3.     Δημιουργία 1ης “Σωματικής Άγκυρας”: Οι συμμετέχοντες καλούνται να αναγνωρίσουν με ποια περιοχή του σώματος τους συνδέεται το Εσωτερικό τους Παιδί και να δημιουργήσουν στη συνέχεια  μια “Σωματική Άγκυρα” που θα διευκολύνει την επανασύνδεση μαζί του όποτε το επιθυμούν.

4.     Εξατομικευμένη θεραπευτική επεξεργασία στα πλαίσια της ομάδας του συναισθηματικού “υλικού” που αναδύθηκε μέσω των παραπάνω διαδικασιών.

5.     Παρουσίαση διαφόρων χρήσιμων πρακτικών εφαρμογών στη καθημερινότητα της επανασύνδεσης μας με το Εσωτερικό μας Παιδί που καταφέραμε στο σεμινάριο. 

Καλώ και εκφράζω τον Αληθινό Αυθεντικό Πραγματικό Εαυτό μου στο «εδώ και τώρα»

για να:

 

 • να​​ ξεκλειδώσω την πόρτα του ασυνείδητου μουμε ένα λεπτεπίλεπτο τρόπο που εύκολα και αποτελεσματικά​​ προσπερνά τις αντιστάσεις

 • να​​ ανακαλύψω το Εσωτερικό μου Παιδί​​ και να επανασυνδεθώ μαζί του

 • να ενδυναμώσω την διαδικασία της​​ εσωτερικής μου συμφιλίωσης​​ που προάγει την​​ ενοποίηση του εαυτού

 • να ενσωματώσω το αστείρευτο δυναμικό που διαθέτω στην καθημερινότητα μου

 • να διαθέτω ένα τρόπο αποτελεσματικής ψυχικής πρώτης βοήθειας

 

 

 

Ένα χρήσιμο εργαλείο​​ στη​​ καθημερινή μας ζωή ​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ 
Ο απώτερος στόχος είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να χρησιμοποιούν στη καθημερινή τους ζωή για την προσωπική τους ανάπτυξη τις πρακτικές θεραπευτικές διαδικασίες που θα έχουν μάθει βιωματικά σε αυτό το εργαστήριο.​​ 

         ​​ Κάθε φορά που νοιώθετε ένα​​ αίσθημα αποξένωσης από τον εαυτό σας​​ ή ότι έχετε απομακρυνθεί από το κέντρο σας ή ότι δεν ξέρετε τι θέλετε ή ότι η ζωή σας φαίνεται μάταιη, πεζή και ανούσια θα μπορείτε να ανατρέξετε στη θεραπευτική διαδικασία που μάθατε, να ξανακαλέσετε το​​ Εσωτερικό σας Παιδίκαι να​​ επανασυνδεθείτε μαζί του γιατί αυτό είναι η έκφραση του Αληθινού μας Εαυτού.​​ 

         ​​ Κάθε φορά που δυσκολεύεστε να αποφασίσετε για ένα θέμα,​​ να κάνετε μια επιλογή​​ θα μπορούσατε εύκολα να ξανακαλέσετε το​​ Εσωτερικό σας Παιδί – που ουσιαστικά σημαίνει επανασύνδεση με τονΑληθινό σας Εαυτό -​​  να συζητήσετε μαζί του​​ και​​ να ρωτήσετε την συμβουλή του.

         ​​ Κάθε φορά που βιώνετε μια​​ εμπειρία που κάποιος σας πλήγωσε​​ (απόρριψη, εγκατάλειψη κ.α.) ή που μια κατάσταση σας​​ αναστατώνει, η επανασύνδεση με το​​ Εσωτερικό σας Παιδί αποτελεί ένα είδος πολύ​​ αποτελεσματικής ψυχικής πρώτης βοήθειας​​ για ανακούφιση, που μπορεί ο καθένας να προσφέρει άμεσα στον εαυτό του πριν επισκεφτεί ένα ειδικό.

 

Επιπρόσθετα, η πράξη της επανασύνδεσης με το​​ Εσωτερικό σας Παιδί, αυτή καθευτή, αποτελεί μια πρώτης τάξης εμπειρία αυτο-επικέντρωσης, όπου το άτομο δίνει στον εαυτό του τον απαιτούμενο χωρο και χρόνο για να “Υπάρχει με τον Εαυτό του” σε διαλογιστική κατάσταση. Αυτή η σημαντική εμπειρία από μόνη της είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

Είναι σημαντικό επίσης να επισημάνουμε ότι κάθε φορά που επανασυνδέεστε με​​ το​​ Εσωτερικό σας Παιδί χτίζετε όλο και ισχυρότερη σχέση μαζί του και επομένως χτίζετε μία​​ ισχυρότερη σχέση με τον Πυρήνα του Είναι ή του Αληθινού μας Εαυτού​​ ο οποίος είναι και η​​ πηγή της Προσωπικής μας Δύναμης.​​ Ως αποτέλεσμα  η τακτική​​ επανασύνδεση με το​​ Εσωτερικό σας Παιδί σας καθιστά​​ ανθεκτικότερους​​ στις αυξημένες προκλήσεις της ζωής.

 

          Εν κατακλείδι, η εξοικείωση με αυτή τη θεραπευτική διαδικασία θα καταστήσει “το ΚΑΛΕΣΜΑ του Εσωτερικού Παιδιού και την ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ μαζί του”​​ ένα πολύτιμο εργαλείο αυτοεξέλιξης​​ που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συχνά για την ίαση και τον εμπλουτισμό διαφόρων πτυχών της ζωής μας.

 

 

 

Επέτρεψε στο Εσωτερικό σου Παιδί

να επανέλθει στο προσκήνιο των τεκταινόμενων της ζωής σου...

...Εκεί που είναι η πραγματική του θέση​​ 

Λάβε τα πολύτιμα δώρα του!

 

 

 

Βιογραφικό​​ Θεραπευτή

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 28 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτική κ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

   Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

 

Κόστος συμμετοχής

 

Μονοήμερο Θεραπευτικό Σεμινάριο

 

Κανονική χρέωση

Με έγκαιρη εγγραφή

50 

Με εκπρόθεσμη εγγραφή

60 

  

 

Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για να συμπληρώσετε τη​​ Φόρμα Ενδιαφέροντος

 

 

 

 • Πότε​​ είχες επικοινωνία με το Εσωτερικό σου Παιδί για τελευταία φορά?

 • Σε τι μορφή και πως εκδηλώνεται? Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Εσωτερικού σου Παιδιού?

 • Ποτέ σου εκμυστηρεύτηκε ένα μυστικό του?

 • Τι είναι αυτό που ακόμα ονειρεύεται? Τι θα ήθελε το Εσωτερικό σου Παιδί από σένα σήμερα?

 • Ποιο ήταν το αγαπημένο του παιχνίδι και με ποιους τρόπους παίζεις τώρα εσύ?

 • Θα ήθελες να μάθεις ένα αποτελεσματικό και συνάμα απλό τρόπο για να επικοινωνείς με το Εσωτερικό σου Παιδί και να το γνωρίσεις καλύτερα?

 • Πόσα πράγματα θα άλλαζαν στη ζωή σου αν ήσουν τακτικά σε επαφή μαζί με το Εσωτερικό σου Παιδί και το άφηνες να σε οδηγήσει στις δύσκολες στιγμές;

 • Νοιώθεις να είσαι σε πραγματική επαφή με τον αληθινό σου εαυτό?

 • Θα ήθελες να μάθεις ένα είδος ψυχικής πρώτης βοήθειας, πολύ αποτελεσματικής και ανακουφιστικής για τις δύσκολες στιγμές της καθημερινότητας?

 

 

Ελάτε να επανασυνδεθούμε με το Εσωτερικό μας Παιδί και θα αισθανθούμε ξανά την εσωτερική μας δύναμη να ρέει ανεμπόδιστα.

 

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

 

Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για να συμπληρώσετε τη​​ Φόρμα Ενδιαφέροντος

 

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Θεραπείας

Τηλ  6936776333

Viber call : 0030 6936 776333

 

 

 

 

 

Share This Event!

Go to Top