Unity Energetics International Institute

 

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

(ONLINE​​ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ)

Βιωματικό​​ Θεραπευτικό​​ Εργαστήριο

Θεματικό​​ ​​ Αυτοτελές

 

Ίαση του Προγονικού Τραύματος

Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία GESTALT

με τον Στάθη ΛάζαρηB.Sc.

(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας) 

 

Υποδεχτείτε τη Νέα Χρονιά κάνοντας στον εαυτό σας
ένα μεγάλο ΔΩΡΟ Θεραπείας!!!

 

Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για να συμπληρώσετε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος

 

Ποιο είναι το Προγονικό Φορτίο - Ουσία που αποδίδουν οι γονείς στους απογόνους τους​​ 

Προγονικό Φορτίο- Ουσία. Η πράξη τις παράδοσης και της παραλαβής της σκυτάλης που συμβαίνει σε μία σκυταλοδρομία, αναδεικνύει τη λειτουργική φύση της Προγονικής Ουσίας και την αναγκαιότητα που διέπει αυτήν την πράξη, που έχει στόχο τη συνέχιση του συγκεκριμένου γένους και την πραγμάτωση του στο βάθος των αιώνων που έρχονται. Λειτουργεί ως ενστάλαξη της Προγονικής Ουσίας στους απογόνους.

Συνήθως έχει θετικό πρόσημο με την έννοια ότι μεταφέρεται δύναμη, υποστήριξη, αγάπη και αναγνώριση σε ένα πλαίσιο ασφαλείας.

Κατανόηση του Προγονικού Φορτίου- Ουσίας μέσα από την αντιστοιχία της πράξης παραλαβής και της αποποίησης της πατρικής περιουσίας.

 

Παρατηρούμε μία ενδιαφέρουσα αντιστοίχιση μεταξύ αφενός των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες δεκαετίες της ζωής μας και τις οποίες θεωρούμε σαν μία καλή ευκαιρία για πρόοδο (μαθήματα ζωής), και αφετέρου των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες γενεές μιας Διαγενεαλογικής Αλυσίδας οι οποίες φωτίζουν το πολύ σημαντικό ερώτημα «αν υπάρχει τελικά ο τέλειος γονέας που δεν μεταδίδει κανένα Προγονικό Φορτίο».​​ 

Η Προγονική Ταύτιση ως μηχανισμός μεταφοράς του Διαγενεαλογικού Τραύματος που δύναται να ενεργοποιηθεί ακόμα και από την απαρχή της ζωής μας, δηλαδή από την εμβρυακή ζωή:

 

Η αγάπη-ανοιχτότητα των απογόνων προς τους προγόνους που διέπει κάθε Διαγενεαλογικό Δεσμό είναι ενεργοποιημένη ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του παιδιού, (παράδειγμα η ματιά του μικρού παιδιού που απευθύνεται στους γονείς του όταν τους αγκαλιάζει με όλο του το είναι), αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία λειτουργεί ο μηχανισμός της Προγονικής Ταύτισης.

 

Σπλαχνικές αισθήσεις και διεργασίες ως το μέσο μεταφοράς του Προγονικού Φορτίου κατά την λειτουργία της Προγονικής Ταύτισης.

• Προγονικό Φορτίο και κοντινές σχέσεις:​​ 
Η ασυνείδητη μεταφορά του Προγονικού Φορτίου στις συζυγικές σχέσεις με τα δυσεπίλυτα πολλές φορές προβλήματα που προκύπτουν, μπορούν κάλλιστα να εξηγηθούν μέσα από αυτή την οπτική.​​ 

Ο Κάθετος διαγενεαλογικός άξονας και ο Οριζόντιος άξονας των σχέσεων.

 

Εφαρμογή

• Το Διαγενεαλογικό τραύμα παρατηρούμε ότι δημιουργείται μεν από την στρεβλή συμπεριφορά των προγόνων (αναγκαίος μηχανισμός πυροδότησης), αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε ότι επί της ουσίας εξυπηρετεί την αναγκαιότητα μεταφοράς του Διαγενεαλογικού τραυματικού υλικού στο μέλλον, προκειμένου να ιαθεί από τους απογόνους σε πιο καρποφόρες συνθήκες (βασισμένο στην προτεραιότητα που έχει το Προγονικό - Διαγενεαλογικό ρεύμα έναντι του ατομικού).​​ 

 

• Η αναγκαιότητα εστίασης στο Διαγενεαλογικό τραύμα για την ίαση του γίνεται ευκόλως κατανοητή μέσα από την παρομοίωση με την εικόνα του δέντρου που προσομοιάζει μία Διαγενεαλογική δομή - αλυσίδα, του κορμού του, των κλαδιών του, των παρακλαδιών τους και των φύλων τους στην κατάληξη αυτής της δενδρικής δομής (ο τελευταίος απόγονος). Στην περίπτωση που υπάρχει ένα τραύμα, μία κακοποίηση, μία τοξικότητα - δηλητηρίαση, μία στρέβλωση σε οποιοδήποτε σημείο αυτής της δενδρικής δομής, τότε τα όποια μέρη έπονται αυτού του σημείου θα επηρεάζονται καθοριστικά και πέρα της δικιάς τους βούλησης, διότι η τροφή που φτάνει στα φύλλα περνάει από το τραυματισμένο σημείο που προηγείται, και έτσι όλη η τοξικότητα των προηγούμενων επιπέδων (πρόγονοι) μεταφέρεται στο τελευταίο επίπεδο το οποίο στην παρομοίωση είναι ο τελευταίος απόγονος.

 

• Αντλώντας μέσα από την 35ετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία του θεραπευτή, παρουσιάζεται η θέση ότι όταν “σκοντάφτει” η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, η χρήση της "Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας"
σχεδόν πάντα δίνει νέους θεραπευτικούς διεξόδους - προοπτικές στο ψυχοθεραπευτικό αδιέξοδο.​​ 

Τι θα κάνω σε αυτό το εργαστήριο:

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

  • Μία ομαδική άσκηση με στόχο την επανασύνδεση των συμμετεχόντων με την Προγονική τους Αλυσίδα και​​ 

  • Μία ολοκληρωμένη άσκηση της Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας στην οποία ο κάθε συμμετέχοντας θα εργαστεί με τους δικούς του απογόνους και όχι μόνο με τους προγόνους του.

Κόστος συμμετοχής 50€

 

Βιογραφικό Θεραπευτή

 

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 32 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

   Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

 

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

 πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για να συμπληρώστε την  

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 

  

Πληροφορίες – Εγγραφές

Τηλ  6936776333 ​​ ​​​​ Viber call : 0030 6936 776333