ΔΩΡΕΑΝ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

​​ «Το ΣΕΝΑΡΙΟ Ζωής, το Δραματικό Τρίγωνο και τα ψυχολογικά ​​ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που ασυνείδητα παίζουμε»

Εικόνα που περιέχει κείμενο, γραφιστική, σχεδίαση, εικονογράφηση

Περιγραφή που δημιουργήθηκε αυτόματα

 

Η Συναλλακτική Ανάλυση (ΣΑ) αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση και βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων. Δημιουργήθηκε από τον Δρ Eric Berne στις δεκαετίες του 1950 και 1960, εξερευνώντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία των ανθρώπων.

Η Συναλλακτική Ανάλυση, μία παγκοσμίου φήμης ψυχοθεραπευτική μέθοδος με 52 ομοσπονδίες, προσκαλεί και εσάς να ανακαλύψετε την εξαιρετική της αποτελεσματικότητα! Δημιουργήθηκε από τον ψυχαναλυτή Eric Berne και συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλούς άλλους ψυχοθεραπευτές που προσθέτουν πρωτότυπες θεωρητικές έννοιες και εργαλεία.

Η Συναλλακτική Ανάλυση παρέχει πολύτιμα εργαλεία στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας για την εξερεύνηση ασυνείδητων σεναρίων ζωής και των καταστάσεων του εγώ των θεραπευόμενων. Δομημένα, καλλιεργεί στους θεραπευόμενους τη δεξιότητα να αντιλαμβάνονται και να κατανοούν τα υποκρυμμένα σενάρια και παιχνίδια, ενισχύοντας έτσι την ψυχοθεραπευτική διαδικασία.

Σε αυτήν την συναρπαστική ομιλία, με συντονίστρια την κ. Άννα Χαμηλοθώρη, Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια βασισμένη στη Συναλλακτική Ανάλυση, και οδηγό τις διδαχές του Eric Berne (ιδρυτή της Συναλλακτικής Ανάλυσης), αλλά και με την συμμετοχή σας, θα εξερευνήσουμε μαζί τα ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ που παίζουμε ως άνθρωποι, καθώς και τους υποσυνείδητους ελιγμούς που κυβερνούν την προσωπική μας ζωή.

Θα ανατρέψουμε πραγματικότητες που θεωρούμε δεδομένες επειδή δεν έχουμε συνειδητά σκεφτεί τι σημαίνουν για τον καθένα από εμάς. Μέσα από το παιχνίδι, θα κατανοήσουμε πώς όλοι παίζουμε παιχνίδια, παρά την ψευδαίσθηση ότι έχουμε πραγματικές σχέσεις.

Στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε πώς αυτά τα παιχνίδια συνδέονται με το ΣΕΝΑΡΙΟ ζωής μας. Ένα σενάριο που δημιουργούμε από την αρχή της ύπαρξής μας, αποφασίζοντας την πλοκή, τους ήρωες, την αρχή και το τέλος του. Συνειδητοποιούμε πως ζούμε σύμφωνα με αυτό το σενάριο που επιλέγουμε.

Επιλέγουμε επίσης τη ΘΕΣΗ ζωής που μας βοηθά να δημιουργούμε νέους κανόνες στα παιχνίδια και να ενισχύουμε το δικό μας σενάριο. Μέσω της άσκησης «ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ», θα βιώσουμε πρακτικά το Δραματικό Τρίγωνο και θα αναγνωρίσουμε τους ρόλους που κρατούν τη δυναμική του, προσφέροντας μας διέξοδο για αλλαγές και απελευθέρωση από τα παιχνίδια που παίζουμε.

 

  • Τι παιχνίδια είναι αυτά;

  • Γιατί επιλέγουμε να τα παίζουμε;

  • Πως συνδέονται με τις ψυχολογικές μας ανάγκες;

  • Πως δημιουργούμε το σενάριο ζωής μας;

  • Πως μπορούμε να το αλλάξουμε, άμα δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες μας στο σήμερα;

  • Τι είναι το Δραματικό Τρίγωνο και πως λειτουργεί;

  • Πως μπορούμε να σταματήσουμε να παίζουμε παιχνίδια που δεν μας αρέσουν;

  • Πως τελικά μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διατηρήσουμε ανθρώπινες και υγιείς σχέσεις;

  • Αυτές είναι κάποιες από τις ερωτήσεις που θα έχετε την ευκαιρία να απαντήσετε μέσα από τη παρουσίαση.

 

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 19:00 – 22:00

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ με ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ  

 

Τρόποι​​ Συμμετοχής:

Δια Ζώσης στην ΑΘΗΝΑ  &  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ 

 

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ πατώντας ΕΔΩ

Σας προσκαλούμε σε ένα τρίωρο "ταξίδι" αυτογνωσίας, ανακάλυψης, και συνδιαλλαγής μέσω βιωματικών παραδειγμάτων. Συμμετέχοντας πρακτικά, θα ανακαλύψετε πώς μπορείτε να αντιστρέψετε τους ρόλους σας και να αποκτήσετε έλεγχο στη ζωή σας. Ελάτε να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία αυτογνωσίας μαζί!

 

 

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ πατώντας ΕΔΩ