Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα. Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα. Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα.Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα. Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα. Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος εφαρμοσμένη στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ”​​ Παρασκευή 3​​ Ιουνίου 2022 ​​​​ Πατήστε​​ ΕΔΩ​​ για τα περιεχόμενα.

Unity​​ Energetics​​ Institute

 

 

 

 

International​​ Training​​ School

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ​​ &​​ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

Δέκτης

6936776333

 

i

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
nfo@unityenergetics.org

Κόσμος

www.unityenergetics.org

 

 

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

πατώντας ΕΔΩ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

7-8 ωρών,​​ με θέμα :

 

«​​ Η Ψυχοθεραπεία Τραύματος​​ εφαρμοσμένη​​ 

στη Θεραπεία ΖΕΥΓΟΥΣ​​ »

Κυριακή​​ 20 Σεπτεμβρίου​​ 2020,​​ 

11:30 – 18:30/19:30

 

δια ζώσης στη ΑΘΗΝΑ

με ταυτόχρονη συμμετοχή​​ εξ αποστάσεως

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!!!!

Όσοι​​ εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην​​ Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή​​ των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα​​ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ,

που​​ θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

 

Σχέσεις!...​​ 

Πηγή απέραντης ευχαρίστησης και ταυτόχρονα αφορμή βαθιάς απογοήτευσης!

 

Οι κοντινές σχέσεις μας είναι το πεδίο στο οποίο ζούμε την απόλυτη σύνδεση με τη δύναμη της ζωής,​​ ενώ​​ ταυτόχρονα είναι και το πεδίο στο οποίο βιώνουμε τον θάνατο σε όλο του το μεγαλείο… Είναι εδώ που το Ένστικτο της Ζωής​​ και το​​ Ένστικτό του Θανάτου​​ (Σίγκμουντ Φρόυντ) κυριολεκτικά κονταροχτυπιούνται!!!

 

Οι σχέσεις μας είναι το πεδίο έκφρασης όλου του ψυχικού μας κόσμου, συνειδητού και ασυνείδητου. Κατά αυτόν τον τρόπο οι κοντινές μας σχέσεις είναι ένα πεδίο έκφρασης ανάλογης ψυχοθεραπευτικής αξίας με αυτής του πεδίου των ονείρων. Πρόκειται δηλ.​​ για 2 πεδία​​ στα οποία ο ανθρώπινος ψυχισμός ασυγκράτητα ζήτα την πλήρη έκφραση των καταπιεσμένων και​​ απαρνημένων του πλευρών. Ότι υπάρχει στα βάθη του ασυνείδητου ενός θεραπευόμενου απεικονίζεται με ακρίβεια στον τρόπο του σχετίζεσθαι​​ του ατόμου αυτού και ιδιαίτερα στις συντροφικές και ερωτικές του σχέσεις.

Μάλλον είναι εύστοχη η λαϊκή ρήση "Πες μου ποιοι είναι οι φίλοι σου για να σου πω ποιος είσαι".

 

Εισαγωγή στην Θεραπεία Ζεύγους

Η θεραπευτική των σχέσεων και ιδιαίτερα της θεραπείας ζευγαριών είναι από τα πλέον δημοφιλή θέματα στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία στην οποία εστιάζουν όλες ανεξαιρέτως οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο έχει αναλυθεί διεξοδικότατα από τους συναδέλφους ψυχοθεραπευτές ανά τον κόσμο, ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Οι μεθοδολογίες που αναπτύχθηκαν, ως επί το πλείστον, βασίζονται είτε στην οπτική της συστημικής θεωρίας είτε στην οπτική της ανάλυσης της συμπεριφοράς (π.χ. Συναλλακτική Ανάλυση, Ψυχανάλυση) προσφέροντας στους θεραπευόμενους κατανόηση για τις επιλογές τους, η οποία θεωρείται πως αποτελεί το βάθρο για την επίτευξη αλλαγών στις σχέσεις τους. Στο παρόν σεμινάριο διδάσκουμε μία άλλη οπτική.

 

Με Μια Ματιά​​ 

το Στίγμα του Εκπαιδευτικού σεμιναρίου​​ 

 

 • Το σεμινάριο εμπεριέχει πολύ συμπυκνωμένη γνώση και αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία,​​ παρόλο που η διάρκεια του είναι μόνο μία ημέρα για​​ θεωρία και θεραπευτική επίδειξη (8 ώρες) και μία επιπλέον 4ώρη συνάντηση κλινικής πρακτικής.

 

 • Ποιά είναι τα​​ πρωτογενή τραύματα​​ που επηρεάζουν το θεραπευόμενο στον τρόπο πού σχετίζεται σήμερα; ​​ και ποιές είναι οι​​ ανεκπλήρωτες παιδικές συναισθηματικές του ανάγκες​​ που κάποτε απώθησε; ​​ ​​​​ (Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί)​​ 

 

 • Ποιες ήταν οι​​ ασυνείδητες πρωταρχικές αποφάσεις​​ που έλαβε ο θεραπευόμενος στο ξεκίνημα της ζωής του​​ και πώς αυτές επηρέασαν:

  • τη διαμόρφωση του​​ Σεναρίου Ζωής​​ που δημιούργησε,​​ 

  • την υιοθέτηση συγκεκριμένων​​ μοντέλων επιλογής συντρόφου και μοτίβων αλληλεπίδρασης​​ στις σχέσεις του στην ενήλικη ζωή του;

 

 • Πώς το αφρόντιστο Τραυματισμένο Εσωτερικό του Παιδί, “αναλαμβάνει το ίδιο“ να ικανοποιήσει τις ανεκπλήρωτες συναισθηματικές του ανάγκες... μέσα από την​​ επιλογή ενός​​ "κατάλληλου"​​ συντρόφου​​ που τον "χειραγωγεί" και του αναθέτει ασυνείδητα να παίξει αυτός τον ρόλο του ενήλικου εαυτού του θεραπευόμενου προκειμένου ο σύντροφος να ικανοποιήσει τις ανεκπλήρωτες παιδικές συναισθηματικές του ανάγκες, ως μέρος ενός ασυνείδητου παιχνιδιού μεταξύ τους;

 

 • Η χρήση της διδασκόμενης μεθοδολογίας,​​ εμβαθύνει κατά πολύ τη ψυχοθεραπευτική διαδικασία, αποκαλύπτοντας έτσι τα βαθειά απωθημένα τραύματα και​​ ενισχύει αποφασιστικά τις υγιείς δυναμικές εντός του​​ θεραπευόμενου​​ για την σύναψη υγιών συντροφικών σχέσεων με αγάπη, σεβασμό, όρια, συνάντηση με συνένωση χωρίς συγχώνευση & την δυνατότητα να διατηρούν και οι δυο τους σύνδεση με την δικιά τους Ατομικότητα και τη Ζωτική τους Δύναμη.

 

 

Μια πολύεπίπεδη προσέγγιση​​ 

στη Θεραπεία Ζεύγους & την Συντροφικότητα

 

 

Θεραπευτική Φιλοσοφία της διδασκόμενης μεθοδολογίας

 

Στην Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt​​ (θα αναφέρεται και ως Σ.Ε.ΨΥ.G.) πιστεύουμε ότι​​ για να επιφέρουμε στερεές ψυχοθεραπευτικές αλλαγές​​ η εστίαση (της​​ χρησιμοποιούμενης μεθοδολογίας) στους παρακάτω παράγοντες αποτελεί​​ αναγκαία συνθήκη:

 • Η οποιαδήποτε ανάλυση της συμπεριφοράς να γίνεται με βιωματικού τύπου μεθοδολογία ώστε η κατανόηση της να ριζώνει βαθιά στον θεραπευόμενο ως μία δικιά του βιωμένη εμπειρία αντί να παραμένει στο νοητικό επίπεδο ως μία εξήγηση κάποιου άλλου, ως μία επίκτητη γνώση.

 • Στα πλαίσια αυτής της βιωματικής προσέγγισης, ο θεραπευόμενος είναι αναγκαίο να αποκτήσει πρόσβαση,​​ να βιώσει & να επεξεργαστεί το Πρωτογενές Τραύμα πάνω στο οποίο χτίστηκαν όλες οι επόμενες δευτερογενείς τραυματικές εμπειρίες. Έτσι καθίσταται εφικτό να δημιουργήσει μία επανόρθωση στην μπλοκαρισμένη του Ζωτική Δύναμη​​ η οποία είναι καθηλωμένη στο αρχικό τραυματικό γεγονός… και τότε πλέον να την ανακτήσει, να την οικειοποιηθεί…​​ και εν τέλει να την ενσωματώσει στη δικιά του Ατομικότητα.

 • Να τεθεί ως ένας απαραίτητος στόχος της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας,​​ να ακολουθεί ενσυνείδητα ο θεραπευόμενος όλη την ψυχική διαδρομή από το Πρωτογενές Τραύμα, στην Πρωτογενή Απόφαση, στις Δευτερογενείς Αποφάσεις, στο Σενάριο Ζωής μέχρι και σχέσεις του στο παρόν, με σκοπό να κατανοεί την αλληλουχία με την οποία συνδέονται αυτές οι ψυχικές δομές.​​ Να αντιληφθεί δηλαδή το ενιαίο και το συνεχές στη διαδρομή του από το Πρωτογενές Τραύμα ως σήμερα... Χρειάζεται να αποσαφηνιστεί ότι, αν και αυτός ο στόχος είναι σημαντικός σε κάθε ψυχοθεραπευτική διαδικασία, κατά την άποψη μας​​ είναι καταλυτικής επίδρασης σε θέματα σχέσεων.

 • ​​ ...ως επιφαινόμενο του προηγούμενου... είναι απαραίτητο ο θεραπευόμενος να κατανοήσει βιωματικά ότι ο τραυματισμένος παιδικός του εαυτός (που αποκαλούμε Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί)​​ ζει και μακροημερεύει ως αυτόβουλη ψυχική οντότητα εντός του ενήλικου εαυτού​​ - του οποίου και καθορίζει τη συμπεριφορά, πέρα από τον έλεγχο της βούλησης του και της γνωστικής ωριμότητας του - επιζητώντας εναγωνίως την ικανοποίηση των πρωτογενών συναισθηματικών του αναγκών με κάθε μέσο αλλά με λάθος τρόπο και δυσλειτουργικό αποτέλεσμα.

 • Αυτή η βιωματική κατανόηση σείει συθέμελα όλες τις σταθερές του ατόμου και έτσι πλέον​​ εγείρει μειωμένες αντιστάσεις​​ στην αναγνώριση αυτών των δυναμικών με αποτέλεσμα:

  • Να​​ είναι πολύ πιο διαθέσιμος στην ψυχοθεραπευτική επεξεργασία του βαθύτερου τραυματικού υλικού που τον καθορίζει στις επιλογές ακατάλληλων συντρόφων και

  • Πλέον, ο ίδιος εκ των έσω επιθυμεί την αλλαγή.

 

Σκοπός & Εκπαιδευτικοί Στόχοι του σεμιναρίου

 

ΣΚΟΠΟΣ αυτού του 8+4ωρου αυτοτελούς εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι να προσφέρει στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας ένα μεγάλο αριθμό πολύ συγκεκριμένων τεχνικών που θα τους καταστήσουν ικανούς​​ όταν εργάζονται σε θέματα σχέσεων:

 • Να​​ υποστηρίζουν ψυχοθεραπευτικά τους θεραπευόμενους τους με πολυεπίπεδο τρόπο ώστε να αντιλαμβάνονται ξεκάθαρα όλες τις παραμέτρους που καθορίζουν την δυσλειτουργικότητα στις σχέσεις τους (τραυματικές εμπειρίες κλπ).

 • Τις όποιες να επεξεργάζονται με έναν αξιόπιστα αποτελεσματικό τρόπο - σε ένα πλαίσιο ψυχικής ασφάλειας και ενδυνάμωσης - ώστε βιωματικά να φωτίζονται εκ των έσω οι βαθύτερες ασυνείδητες δυναμικές που μπλοκάρουν μία σχέση να ευοδωθεί.

 

ΣΤΟΧΟΣ​​ είναι να αναλυθεί​​ ο τρόπος που σχετίζονται οι ανεκπλήρωτες παιδικές​​ ανάγκες του θεραπευόμενου με την επιλογή συντρόφου και να αποκωδικοποιηθεί η λειτουργία της ”Χιαστί”​​ συντροφικής​​ σχέσης, όπου αμφίδρομα​​ ο ένας καλύπτει τις αφρόντιστες ανεκπλήρωτες παιδικές ανάγκες του άλλου​​ στο πλαίσιο μιας ανομολόγητης συμφωνίας, τροφοδοτώντας τη Σκιά του ασυνειδήτου τους, έχοντας μεν ικανοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά ταυτοχρόνως δε, με μεγάλους συμβιβασμούς, γάντζωμα & προσκόλληση.

 

ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ​​ στο τέλος αυτού του πυκνού σε γνώση 8+4ωρου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο εκπαιδευόμενος/η, όταν εργάζεται με προβλήματα σχέσεων, να: 

 • Αντιλαμβάνεται την δράση του Μηχανισμού Μετατροπής - Μετάλλαξης των ανεκπλήρωτων παιδικών​​ συναισθηματικών αναγκών των αναγκών σε παράγωγες (δευτερογενείς) συναισθηματικές ανάγκες πού είναι πλασματικές.

 • Κατανοεί με σαφήνεια το πολυεπίπεδο θεωρητικό πλαίσιο που διέπει τη μεθοδολογία, ώστε να είναι σε θέση να την εντάξει με ευχέρεια στη δικιά του θεραπευτική προσέγγιση.

 • Αξιοποιεί δομημένα και συστηματικά την "Σωματικά Επικεντρωμένη Τεχνική της Άδειας Καρέκλας" (Θεραπεία Gestalt & Σωματική ψυχοθεραπεία) για την αποτελεσματική επεξεργασία των υποκειμένων ψυχικών τραυμάτων.

 • Αποκομίσει πληθώρα πρακτικών γνώσεων με σαφήνεια και τεχνική ακρίβειατις οποίες να εφαρμόζει με αυτοπεποίθηση στην δικιά του ψυχοθεραπευτική πρακτική από την επόμενη κιόλας ημέρα.

 

Για να επιτευχθούν τα παραπάνω…

ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ένα μεγάλο φάσμα τεχνικών που εκτείνονται από την ανάλυση συμπεριφοράς & διερεύνηση επιλογών έως την εμβάθυνση στο ασυνείδητο και την επεξεργασία των αρχικών τραυματικών εμπειριών.

 

 ​​ ​​​​ Πληροφορίες – Εγγραφές​​ 

 

Τηλ: ​​​​ 6936 776333​​ - 6908 511807 - 210 9916096​​ 

Viber​​ call : 0030 6936 776333

Email:​​ apolonos23@gmail.com

 

 

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ…

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -​​ 

 

Αναλυτική Περιγραφή Διδακτέας Ύλης

Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου

 

Η εκπαιδευτική διαδικασία επικεντρώνεται στις ακόλουθες θεωρητικές έννοιες, ασκήσεις, θεραπευτικές τεχνικές και παρεμβάσεις:

 • Χρήση 1ου​​ ειδικού ερωτηματολογίου​​ που λειτουργεί​​ ως εργαλείο για:

  • Το άνοιγμα του ασυνείδητου των θεραπευόμενων και την​​ προετοιμασία​​ τους πριν την ψυχοθεραπευτική εργασία και​​ 

  • Την​​ διερεύνηση σημαντικών παραμέτρων​​ στην ανάλυση των συντροφικών σχέσεων.

 • Παρουσίαση του θεωρητικού υποβάθρου για τις σχέσεις και εισαγωγή​​ στο «Τραυματο-κεντρικό Μοντέλο Οργάνωσης Ψυχικών Δομών». ​​ (Περισσότερες λεπτομέρειες στο τέλος του παρόντος)

 • Εργασία με ένα​​ 2ο​​ ειδικό ερωτηματολόγιο​​ με σκοπό:

  • την επιβεβαίωση των​​ ανεκπλήρωτων​​ παιδικών συναισθηματικών​​ αναγκών​​ του θεραπευόμενου

  • την ανίχνευση του μηχανισμού Μετατροπής - Μετάλλαξης αυτών​​ των αναγκών​​ σε παράγωγες​​ (δευτερογενείς) συναισθηματικές ανάγκες πού είναι πλασματικές (στο πλαίσιο της απώθησης των πραγματικών αναγκών).​​ 

 • Ως συνέχεια του προηγούμενου, εστίαση στις​​ 2 παρακάτω επιδράσεις​​ που έχει η διαδικασία Μετάλλαξης των​​ συναισθηματικών αναγκών:

  • Δημιουργία συστάδας (clusters) άτοπων,​​ δυσλειτουργικών προσδοκιών.

  • Μεγέθυνση της Σκιάς​​ (στο ασυνείδητο) η οποία στη συνέχεια “εκδικείται” για τους συμβιβασμούς που ο ψυχισμός αναγκαστικά υιοθετεί.

 • Περιγραφή όλων των​​ κρίσιμων ψυχικών παραμέτρων​​ που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για μία πολυδιάστατη και ολοκληρωμένη προσέγγιση στη Θεραπεία Σχέσεων.

 • Ανάλυση του μοντέλου των​​ Χιαστί”​​ συντροφικών​​ σχέσεων, όπου αμφίδρομα​​ ο ένας καλύπτει τις αφρόντιστες ανεκπλήρωτες παιδικές ανάγκες του άλλου​​ στο πλαίσιο μιας ανομολόγητης συμφωνίας.​​ 

 • Εισαγωγική αναφορά στην χρησιμότητα της​​ ΕτεροΘεραπείας​​ στην ψυχοθεραπεία σχέσεων.

 • Παρουσίαση της "Σωματικά Επικεντρωμένης Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας" (Σ.Ε.ΨΥ.G.).​​ 

 • Ο εκπαιδευόμενος θα διδαχθεί με βιωματικό τρόπο,​​ δομημένα και συστηματικά​​ όλα τα βήματα μιας εξειδικευμένης ​​ χρήσης της "Σωματικά Επικεντρωμένης Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας" με​​ στόχο τον εντοπισμό των αρχικών τραυματικών εμπειριών​​ που συσχετίζονται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο θεραπευόμενος στις σχέσεις του σήμερα, προκειμένου να:

  • Επεξεργαστεί σε βάθος το αναδυθέν τραυματικό υλικό

  • Αντιληφθεί​​ βιωματικά, ο θεραπευόμενος, ​​ ότι ο τραυματισμένος παιδικός του εαυτός (που αποκαλούμε​​ Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί) ζει και μακροημερεύει ως αυτόβουλη ψυχική​​ οντότητα εντός του ενήλικου εαυτού του επιζητώντας εναγωνίως την ικανοποίηση των πρωτογενών συναισθηματικών του αναγκών με κάθε μέσο αλλά με λάθος τρόπο που τελικά οδηγεί σε​​ δυσλειτουργικό αποτέλεσμα.

 • Στο πλαίσιο του προηγούμενου, θα διδαχθεί η​​ καταλυτική θεραπευτική σημασία​​ πού έχει η​​ κατά επανάληψη μετακίνηση του θεραπευόμενου​​ μεταξύ​​ των θέσεων: αυτής του παιδικού​​ εαυτού (τη στιγμή του ψυχικού τραύματος) και αυτής του ενήλικου εαυτού (σε στιγμιότυπο αλληλεπίδρασης με τον σύντροφο).

 

 

Διδακτική Μεθοδολογία

 

Στο μάθημα αυτό, μέσα από τη χρήση παραδειγμάτων

οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν ενδελεχώς τη θεωρία

ώστε να είναι σε θέση να την ενσωματώσουν στη δική τους θεραπευτική πρακτική

 

Το συγκεκριμένο​​ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο βασίζεται στην αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση της μεθοδολογίας. Διαρθρώθηκε με βάση τους παρακάτω​​ 5 άξονες δόμησης της Διδακτικής Μεθοδολογίας​​ που διασφαλίζουν την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης και πρακτικής εμπειρίας:

 • Φάση Προετοιμασίας​​ με​​ ατομική​​ μελέτη εκπαιδευτικού υλικού​​ πριν την παρακολούθηση

 • Εισηγήσεις​​ μέσω​​ διαδραστικής πλατφόρμας​​ σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

 • Ζωντανές θεραπευτικές Επιδείξεις​​ στο τέλος κάθε εκπαιδευτικής ενότητας όπου​​ ο εκπαιδευτής επιδεικνύει στην πράξη​​ τη θεωρία & τη μεθοδολογία που διδάχθηκε

 • Συζήτηση-ανάλυση​​ της θεραπείας που δόθηκε στο πλαίσιο της θεραπευτικής επίδειξης

 • Clinical Practice Section:​​ Ζωντανά​​ Εποπτευόμενη​​ Κλινική Πρακτική​​ μεταξύ των εκπαιδευομένων​​ όλων των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που διδάχθηκαν (στα προηγούμενα μέρη). Το εποπτευόμενο περιβάλλον τους δίνει την δυνατότητα να “πειραματιστούν” με ασφάλεια​​ σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές του γραφείου τους.​​ Ολοκλήρωση με συζήτηση-ανάλυση. (Το παρόν διεξάγεται​​ σε μία 2η συνάντηση).

 

Το Θεωρητικό Πλαίσιο της διδασκόμενης μεθοδολογίας

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:​​ Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο αποτελεί​​ μέρος​​ μιας ευρύτερης εκπαιδευτικής ενότητας, για τη θεραπεία των σχέσεων, της​​ επαγγελματικής εκπαίδευσης​​ στην προσέγγιση "Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt".​​ Το σύνολο του παρόντος υλικού διδάσκεται πλήρως στην ενότητα αυτή.

 

Ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις που συνθέτουμε

 

Χρησιμοποιούμε κατά περίπτωση τις θεραπευτικές μεθοδολογίες, τεχνικές και θεωρητικά υπόβαθρα:

 • της​​ Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας,

 • της​​ Θεραπείας​​ Gestalt,

 • της​​ Θεραπείας Μέσω Αναδρομής​​ (Regression Therapy),

 • της​​ Διαγενεαλογικής προσέγγισης,

 • της​​ Ετερο-Θεραπείας,

 • της​​ Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας,

 • μέσα σε ένα​​ Υπερ-προσωπικό πλαίσιο.​​ 

 

Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση μερικών βασικών​​ θεωρητικών αξόνων σχετικά με τη θεραπεία των ζευγαριών στην Σ.Ε.ΨΥ.G. .

 

Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί

 

Πολλές και ποικίλες είναι οι εμπειρίες στην παιδική ηλικία που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικούς τραυματισμούς, σε σχίσματα, σε καθηλώσεις του ψυχισμού, σε χαρακτηρολογικές στρεβλώσεις και σε άλλες επιπτώσεις στην υγιή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού που αποτελούν τη βάση για τη δημιουργία ενός ψυχικού μορφώματος καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσής το οποίο αποκαλούμε “Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί”. Ως ενήλικας πλέον, το άτομο φέρει, βαθειά κρυμμένο μέσα του, αυτό το ψυχικό μόρφωμα το οποίο αναζητά εναγωνίως την κάλυψη των πρωταρχικών του αναγκών όπως αναγνώριση, υποστήριξη, επαφή και αγάπη που δεν είχαν ικανοποιηθεί επαρκώς στην παιδική ηλικία (Wilhelm ReichBill Swartley).

 

Τραυματο-κεντρικό Μοντέλο Οργάνωσης Ψυχικών Δομών

 

Στο μοντέλο αυτό αναλύουμε διεξοδικά πώς μετά από ένα ψυχικό τραύμα ο ψυχισμός του μικρού παιδιού οργανώνεται γύρω από αυτό, δημιουργώντας διάφορες ψυχικές δομές με κίνητρο την ψυχική επιβίωση και ταυτόχρονα την ανάγκη να κρατήσει ισορροπία ανάμεσα τις βασικές Τάσεις της Δύναμης της Ζωής. Οι ψυχικές δομές αναπτύσσονται υπό τύπον διαστρωματώσεων γύρω από τον ζωοφόρο ψυχικό​​ Πυρήνα της Ύπαρξής μας με σκοπό την προστασία του. Τρεις εξ αυτών των ψυχικών δομών-διαστρωματώσεων, ήτοι η Πρωτογενής Απόφαση, η Δευτερογενής Απόφαση και το Σενάριο Ζωής είναι πολύ σημαντικές για την θεραπεία των σχέσεων (στο μοντέλο της Σ.Ε.ΨΥ.G.) διότι θεωρούμε ότι μόνο όταν η ψυχοθεραπεία περιλαμβάνει επεξεργασία αυτών των δομών οι αλλαγές του θεραπευόμενου θα στηρίζονται πλέον σε στέρεες ψυχικές βάσεις.

 

Σενάριο Ζωής

Το Σενάριο Ζωής είναι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο τοποθετείται στην ζωή του. Περιλαμβάνει το​​ καταστάλαγμα της ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης του ατόμου​​ σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει στο υπόλοιπο της ζωής του, ήτοι τις πυρηνικές πεποιθήσεις, τα πιστεύω του, τις πυρηνικές αξίες, τα μοτίβα συμπεριφορών, τα παιχνίδια με τα οποία θα διεκδικεί την κάλυψη των ανικανοποίητων συναισθηματικών αναγκών του, τα κριτήρια επιλογής συντρόφου, αυτά που θέλει και αυτά που επιθυμεί να αποφύγει στις σχέσεις του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαστρωμάτωση του σεναρίου ζωής συχνά-πυκνά το άτομο καμουφλάρει την δευτερογενή απόφαση δημιουργώντας μία μετατροπή της σε μία άλλη απόφαση που αυτή περιλαμβάνεται μέσα στο σενάριο της ζωής του και πλέον αυτή τον καθορίζει.​​ Μόνο μέσα από την κατάδυση στην πρωτογενή τραυματική εμπειρία​​ μπορεί να γίνει αντιληπτή η σύνδεση της​​ μεταλλαγμένης συναισθηματικής ανάγκης​​ με την αρχική ανεκπλήρωτη συναισθηματική ανάγκη του παιδικού εαυτού.

Το Σενάριο Ζωής​​ είναι μία​​ ψυχική δομή εξέχουσας σημασίας η οποία από ένα σημείο και μετά λειτουργεί ως ο "αυτόματος πιλότοςπου πλέον αναλαμβάνει τα ηνία της ζωής του θεραπευόμενου.Το Σενάριο Ζωής ως Φορέας πλασματικής Υπαρξιακής αυτοεπιβεβαίωσης &

Δεσμώτης του Πυρήνα της Ύπαρξης

 

Το Σενάριο Ζωής και οι δυσλειτουργικές συμπεριφορές & δομές όχι μόνο​​ γίνονται​​ απαραίτητα στοιχεία στη ζωή μας, που έχουμε ανάγκη διατήρησης τους, αλλά σταδιακά καθίστανται​​ αναπόσπαστα, θεμελιώδη μέρη του στρεβλωμένου τρόπου ύπαρξης μας​​ που συγκροτούν ένα​​ μηχανισμό πλασματικής υπαρξιακής αυτοεπιβεβαίωσης​​ και​​ που λειτουργούν ως “Αυτοεκπληρούμενη Προφητεία”​​ του προσωπικού μας δράματος και της νεύρωσης μας. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι αυτός ο φαύλος κύκλος, αυτό το “έργο που επαναλαμβανόμενα παίζεται” στη ζωή μας ενώ φαινομενικά τροφοδοτεί και κινητοποιεί τις υπαρξιακές μας ανησυχίες, είναι επί της ουσίας ο ίδιος ο​​ δεσμώτης του εγγενούς αστείρευτου Εσωτερικού Δυναμικού​​ μας και αυτός που μας κρατάει σε απόσταση από τον​​ Πυρήνα της Ύπαρξής μας.

 

Απευθύνεται σε:

       • Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους κ.α. που ήδη δουλεύουν ψυχοθεραπευτικά ατομικά ή ομαδικά.

       • Εκπαιδευόμενους Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, κα. που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους.

       • Επαγγελματίες ή φοιτητές ψυχικής υγείας χωρίς ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχίατροι κ.α.)

       • Επαγγελματίες ή φοιτητές συναφών με την ψυχική υγεία ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτές, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ειδικοί παιδαγωγοί – Ειδική Αγωγή, Ειδικούς Θεραπευτές)

       • Επαγγελματίες συναφών με την Προσωπική Ανάπτυξη ειδικοτήτων (Σύμβουλοι Αυτοεκτίμησης / Προσωπικής Ανάπτυξης - Αυτοβελτίωσης / Διατροφικών Διαταραχών/ Εξαρτήσεων,  Life Coaches, Rebirthers, Θεραπευτές Ύπνωσης ή NLP, Σύμβουλοι  Σχέσεων, Σύμβουλοι Γονέων)

       • Εργαζόμενους σε χώρους ψυχικής υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, εργασιοθεραπευτές), και στην πλειονότητα των ανθρώπων που απασχολούνται σε επαγγέλματα τα οποία προσφέρουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες, οι οποίοι επιθυμούν διεύρυνση των γνώσεων και των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

       • Απόφοιτους ή τελειόφοιτους Ανθρωπιστικών - Κοινωνικών Σπουδών.

       • Στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης.

       • ΕΠΙΣΗΣ σε όσους επιθυμούν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα τους οδηγήσει σε  δίπλωμα συμβούλου ψυχικής υγείας ή ψυχοθεραπευτή (χωρίς προηγούμενη σχετική κατάρτιση).

 

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

 

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

 

 

 

 ​​ ​​​​ Πληροφορίες – Εγγραφές​​ 

 

Τηλ: ​​​​ 6936 776333​​ - 6908 511807 - 210 9916096​​ 

Viber​​ call : 0030 6936 776333

Email:​​ apolonos23@gmail.com