Αρχική/ΔΙΑΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ Τραυματικό Αποτύπωμα & Ίαση της Προγονικής Αλυσίδας_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Σεμινάριο/ΔΙΑΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ Τραυματικό Αποτύπωμα & Ίαση της Προγονικής Αλυσίδας_ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Σεμινάριο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

 

International​​ Training​​ School

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ​​ &​​ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ​​​​  ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ ​​ πατώντας ΕΔΩ

 

 

Δέκτης

6936776333

 

i

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
nfo@unityenergetics.org

Κόσμος

www.unityenergetics.org

 

 

 

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

6 - 7 ωρών,​​ με θέμα :

 

«ΔΙΑΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ

Τραυματικό Αποτύπωμα &

Ίαση​​ της Προγονικής Αλυσίδας​​ »

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

 • εξ αποστάσεως(διαδικτυακή συμμετοχή -​​ real​​ time)

 • ασύγχρονη παρακολούθηση

 • δια ζώσης​​ (ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ​​​​ πατώντας ΕΔΩ

 •  

 • Για μια πρώτη γνωριμία με τη μεθοδολογία, σας προσκαλούμε να δείτε​​ τα​​ ​​ 

 • 2​​ ΔΩΡΕΑΝ​​ βιντεοσκοπημένα​​ εισαγωγικά​​ Εκπαιδευτικά Σεμινάριά​​ που ακολουθούν​​ 

 • Πατήστε ΕΔΩ για να παρακολουθήσετε​​ το​​ 1ο​​ το οποίο αναφέρεται σε κάποιες από τις βασικές αρχές της μεθοδολογία της «Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας​​ Gestalt»

 • Πατήστε ΕΔΩ για να ​​ παρακολουθήσετε​​ το​​ 2ο​​ το οποίο είναι​​ μία​​ εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας ​​ για​​ την Ίαση του Προγονικού Τραύματος Σ.Ε.ΨΥ.G

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

​​ ΔΙΑΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ Τραυματικό Αποτύπωμα &

Ίαση της Προγονικής Αλυσίδας​​ ”

 

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 • Παρουσίαση​​ του θεωρητικού μοντέλου της μεθοδολογίας "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική Προγονική Ψυχοθεραπεία" με ιδιαίτερη έμφαση στα​​ εξής σημεία:

  • Το Μοντέλο των 5 Επιπέδων / Ρευμάτων της Ζωτικής Δύναμης. Οι συνιστώσες εκ των οποίων απαρτίζεται, ήτοι το Ατομικό επίπεδο, το Προγονικό - Διαγενεαλογικό, το επίπεδο Φυλής, το Εθνικό επίπεδο και το επίπεδο του Ανθρώπινου Είδους. Πότε και​​ υπό ποιές συνθήκες ενεργοποιούνται αυτές οι συνιστώσες:

   • Ο θάνατος ή η απειλή επιβίωσης​​ των προγόνων ή των αδελφών​​ ενεργοποιεί το Προγονικό Ρεύμα​​ της Ζωτικής Δύναμης και αποκτά προτεραιότητα έναντι του Ρεύματος της Ατομικότητας.​​ 

   • Αντίστοιχες αλλαγές στην προτεραιότητα ενός Ρεύματος έναντι άλλων παρατηρούμε και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα– συνιστώσες της Ζωτικής Δύναμης σε στιγμές κρίσης. Δηλαδή η επιβίωση μιας Διαγενεαλογικής αλυσίδας προηγείται της ατομικής πραγμάτωσης (αυτοπραγμάτωση). Κατ αναλογία η επιβίωση του έθνους προηγείται έναντι της επιβίωσης μιας Διαγενεαλογικής αλυσίδας

  • Ποιό είναι το​​ Προγονικό Φορτίο - Ουσία που αποδίδουν οι γονείς στους απογόνους τους.

   • Ορισμός​​ Προγονικού Φορτίου- Ουσίας. Η πράξη τις παράδοσης και της παραλαβής της σκυτάλης που συμβαίνει σε μία σκυταλοδρομία​​ αναδεικνύει την λειτουργική φύση της Προγονικής Ουσίας​​ και την αναγκαιότητα που διέπει αυτή την πράξη που​​ έχει στόχο την συνέχιση του συγκεκριμένου γένους​​ και την πραγμάτωση του στο βάθος των αιώνων που έρχονται. Λειτουργεί ως​​ ενστάλαξη της​​ Προγονικής Ουσίας​​ στους απογόνους.

   • Συνήθως έχει θετικό πρόσημο με την έννοια ότι​​ μεταφέρεται δύναμη, υποστήριξη,​​ αγάπη και αναγνώριση σε ένα πλαίσιο ασφαλείας.

   • Κατανόησή του​​ Προγονικού Φορτίου- Ουσίας μέσα από την αντιστοιχία της πράξης παραλαβής και της αποποίησης της πατρικής περιουσίας.

   • Παρατηρούμε μία ενδιαφέρουσα αντιστοίχιση μεταξύ αφενός των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες δεκαετίες της ζωής μας και τις οποίες θεωρούμε σαν μία καλή ευκαιρία για πρόοδο (μαθήματα ζωής) και​​ αφετέρου των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες γενεές μιας Διαγενεαλογικής Αλυσίδας οι οποίες φωτίζουν το πολύ σημαντικό ερώτημα «αν υπάρχει τελικά ο τέλειος γονέας που δεν μεταδίδει κανένα Προγονικό Φορτίο».​​ 

   • Δεν είναι δυνατόν να​​ υπάρχει ο τέλειος γονέας διότι οι ιδανικές συνθήκες για τεκνοποίηση - από την οπτική της μέγιστης παροχής ασφαλείας και δυνατότητας υποστήριξης των τέκνων - είναι όταν οι γονείς βρίσκονται στη μεγίστη ισχύ της Ατομικής τους Δύναμης (Ατομικότητας) και όχι στην φάση κορύφωσης της Σοφίας τους και της ωριμότητας τους. Στην πρώτη περίπτωση η εστίαση της εξελικτικής διαδικασίας του ατόμου εστιάζει την εξερεύνηση των δικών του δυνατοτήτων και στη δικιά του ωρίμανση και ως εκ τούτου είναι συνήθως απαίδευτος και αδούλευτος ως ψυχή. Στην δεύτερη περίπτωση πού όμως πολύ αραιά λαμβάνει χώρα, όντως η μεταφορά του Διαγενεαλογικού φορτίου είναι κατά πολύ μειωμένη. Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη στην ανατροφή των παιδιών να λαμβάνουν μέρος και οι παππούδες, γιαγιάδες οι οποίοι είναι εστιασμένη πολύ περισσότερο από τους γονείς στην Προγονική συνιστώσα της Ζωτικής Δύναμης.

  • Η​​ Προγονική Ταύτιση ως μηχανισμός μεταφοράς του Διαγενεαλογικού Τραύματος που δύναται να ενεργοποιηθεί ακόμα και από την απαρχή της ζωής μας, δηλαδή από την εμβρυακή ζωή:

   • Η αγάπη-ανοιχτότητα των απογόνων προς τους προγόνους που διέπει κάθε Διαγενεαλογικό Δεσμό είναι ενεργοποιημένη ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του παιδιού (παράδειγμα η ματιά του μικρού παιδιού που απευθύνεται στους γονείς του όταν τους αγκαλιάζει με όλο του το είναι) αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία λειτουργεί ο μηχανισμός της Προγονικής Ταύτισης.

   • Σπλαχνικές αισθήσεις και διεργασίες ως το μέσο μεταφοράς του Προγονικού Φορτίου​​ κατά την λειτουργία της Προγονικής Ταύτισης.

  • Προγονικό Φορτίο και​​ κοντινές σχέσεις:​​ 

   • Η ασυνείδητη μεταφορά του Προγονικού Φορτίου στις συζυγικές σχέσεις με τα δυσεπίλυτα πολλές φορές, προβλήματα που προκύπτουν, μπορούν κάλλιστα να εξηγηθούν μέσα από αυτή την οπτική.​​ 

   • Ο Κάθετος διαγενεαλογικός άξονας και ο Οριζόντιος άξονας των σχέσεων.

  • Διαφορές και ομοιότητες​​ της Συστημικής Αναπαράστασης με την "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική - Προγονική Ψυχοθεραπεία"

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • Το ψυχικό τραύμα στην ψυχοθεραπεία:

  • Ορισμός​​ ψυχικού τραύματος.

  • Διαχωρισμός​​ μεταξύ 3 κύριων ειδών ψυχικών τραυμάτων: το Αναπτυξιακότραύμα(Χαρακτηρολογικό), το​​ Τραυματικό Σοκ και το Διαγενεαλογικό​​ τραύμα.

  • Το​​ Διαγενεαλογικό τραύμα​​ παρατηρούμε ότι δημιουργείται μεν από την στρεβλή συμπεριφορά των προγόνων (αναγκαίος μηχανισμός πυροδότησης) αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε​​ ότι επί της ουσίας εξυπηρετεί την αναγκαιότητα μεταφοράς του Διαγενεαλογικού τραυματικού υλικού στο μέλλον​​ προκειμένου να ιαθεί από τους απογόνους​​ σε πιο καρποφόρες συνθήκες​​ (βασισμένο στην προτεραιότητα​​ που έχει το Προγονικό - Διαγενεαλογικό ρεύμα έναντι του ατομικού).​​ 

  • Η αναγκαιότητα εστίασης στο Διαγενεαλογικό τραύμα​​ για την ίαση του γίνεται ευκόλως κατανοητή μέσα από την​​ παρομοίωση με την εικόνα του δέντρου​​ που προσομοιάζει μία Διαγενεαλογική δομή - αλυσίδα, του κορμού του, των κλαδιών του, των παρακλαδιών τους και των φύλων τους στην κατάληξη αυτής της δενδρικής δομής (ο τελευταίος απόγονος). Στην περίπτωση που υπάρχει ένα τραύμα, μία κακοποίηση, μία τοξικότητα - δηλητηρίαση, μία στρέβλωση σε οποιοδήποτε σημείο αυτής της δενδρικής δομής​​ τότε τα οποία μέρη έπονται αυτού του σημείου θα επηρεάζονται καθοριστικάκαι πέρα της δικιάς τους βούλησης, διότι η τροφή που φτάνει στα φύλλα περνάει από το τραυματισμένο σημείο που προηγείται και έτσι όλη η τοξικότητα​​ των προηγούμενων επιπέδων (πρόγονοι) μεταφέρεται στο τελευταίο επίπεδο το οποίο στην παρομοίωση είναι ο τελευταίος απόγονος.

  • Παρουσιάζεται η θεωρητική άποψη ότι στα δύο πρώτα είδη Ψυχικού τραύματος​​ πάντοτε ενυπάρχει ένα προβληματικό Διαγενεαλογικό υπόβαθροπου καθιστά εφικτό αυτόν τον τραυματισμό. Εξαίρεση αποτελεί μόνο όταν μία εμπειρία που τείνει να προκαλεί Τραυματικό Σοκ συμβεί στην ενήλικη ζωή (π.χ. εμπειρίες πολέμου, σεισμού, πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος).​​ 

  • Αντλώντας μέσα από την 35ετή​​ ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εισηγητή παρουσιάζεται η θέση ότι όταν “σκοντάφτει” η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, η χρήση της "Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας" σχεδόν πάντα δίνει νέους θεραπευτικούς διεξόδους - προοπτικές στο ψυχοθεραπευτικό αδιέξοδο. Ως εκ τούτου προτείνουμε η χρήση της Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εργαλείων της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

 • Προτεινόμενες​​ μεθοδολογίες​​ δημιουργίας​​ επανορθωτικών εμπειριών- παρεμβάσεων σε προβληματικούς προγόνους​​ για την σε βάθος Ίαση της Διαγενεαλογικής Αλυσίδας:

  • Ποιά είναι η ειδοποιός​​ διαφοράστην δημιουργία επανορθωτικών εμπειριών​​ στο Αναπτυξιακό τραύμα και στο τραυματικό Σοκ σε αντιδιαστολή με τις επανορθωτικές εμπειρίες στο Διαγενεαλογικό τραύμα.

  • Γιατί ο​​ όρος​​ «Προγονική Ψυχοθεραπεία» είναι ορθότερος από τον επικρατούντα όρο Διαγενεαλογική Θεραπεία;

 • Γα μία ολοκληρωμένη άσκηση της​​ Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας είναι απαραίτητο να εργαστεί ο θεραπευόμενος και με​​ τους δικούς του απογόνους και όχι μόνο με τους προγόνους του.

 • Εισαγωγική αναφορά στην​​ ΕτεροΘεραπείαως μία αυθύπαρκτη ψυχοθεραπευτική οντότητα,​​ εφαρμογή της οποίας​​ είναι η​​ Διαγενεαλογική Προγονική ψυχοθεραπεία.

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ - ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ:​​ Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν μία δομημένη θεραπευτική διαδικασία και μία τεχνική της «Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας» που με αποτελεσματικότητα ανοίγουν τον διάδρομο της σύνδεσης αλλά και της θεραπείας με την Διαγενεαλογική Προγονική αλυσίδα. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν εύκολα να τις εντάξουν στην ψυχοθεραπευτική τους πρακτική. Πρόκειται για​​ πολύ δυνατές τεχνικές που είναι χρήσιμες είτε στην περίπτωση που​​ δεν έχουμε πολύ χρόνο διαθέσιμο είτε για μία πρώτη προσέγγιση Διαγενεαλογικών θεμάτων.

Περιλαμβάνει :​​ 

 • την 1η​​ κύρια​​ Μεθοδολογία,​​ Σημειακής Τοποθέτησης των Γενεών

 

Η Μεθοδολογία​​ Σημειακής Τοποθέτησης των Γενεών​​ εστιάζει στην "Απελευθέρωση​​ της Ροής της Προγονικής Ουσίας​​ & των Δώρων της Ζωής στο Προγονικό Δέντρο" του θεραπευόμενου. Στόχοι της είναι:

η ιχνηλάτηση των Προγονικών Τραυμάτων από τα πρώτα στάδια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας,​​ 

η ενδυνάμωση του θεραπευόμενου και η θεραπεία τους.​​ 

 

Διδάσκονται η εξήγηση της λογικής σχεδιασμού της​​ 1ης​​ Μεθοδολογίας​​ Σημειακής Τοποθέτησης των​​ Γενεών, η ανάλυση των λεπτομερειών όλων των  βημάτων, τεχνικών & θεραπευτικών διαδικασιών που περιλαμβάνει και οι προτεινόμενες χρήσεις της στην ψυχοθεραπεία.

Αναλύονται οι κρίσιμοι εκείνοι παράμετροι που προσαυξάνουν την ευελιξία κατά την εφαρμογή της μεθοδολογίας, όπως:

 • Παράμετροι που​​ διαφοροποιούν χωροταξικά​​ την τοποθέτηση των προγονικών γενεών

 • Παραλλαγές σχετικά με τον​​ τρόπο τοποθέτησης​​ των προγονικών γενεών

 • Παραλλαγές σχετικά με την​​ διαδικασία μετάδοσης​​ της Προγονικής Ουσίας

 

 • 1 Θεραπευτική Επίδειξη​​ της​​ 1ης​​ Μεθοδολογίας

 

Κόστος συμμετοχής

Με​​ έγκαιρη εγγραφή

50 

 

Με εκπρόθεσμη εγγραφή

60 

 

  Οι τιμές είναι ΠΡΟ ΦΠΑ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!!!!

Όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην​​ Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή​​ των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της​​ μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα​​ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ,

που​​ θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για πληροφορίες για την Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Share This Event!

Go to Top