Αρχική/“Εισαγωγή στην Θεραπεία του ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”_ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ

Βιωματικό Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, με θέμα:

 

"Εισαγωγή στην Θεραπεία του​​ 

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"

 


Τρίτη 24​​ Μαΐου​​ '22

18:00-22:00/22:30

 

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

 

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ​​ 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ​​​​ Τηλ: 6936 776333

 

Το εκπαιδευτικό αυτό σεμινάριο αποσκοπεί σε

μία​​ εισαγωγικού επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και​​ 

επιπρόσθετα σε μία βιωματική γνωριμία​​ με την​​ διδασκόμενη​​ μεθοδολογία.

 

Το βιωματικό σκέλος περιλαμβάνει 

ομαδικές ασκήσεις όπως επίσης και μία ατομική θεραπευτική επίδειξη.

 

 

Ελάτε να γνωρίσετε μία δυναμική & βαθιά βιωματική προσέγγιση της Θεραπείας GESTALT
η οποία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο επιφέρει την εναρμόνιση των πολικοτήτων του νοητικού, συναισθηματικού & σωματικού πεδίου εμπλουτίζοντας άμεσα & ουσιαστικά τις λεκτικού τύπου Ψυχοθεραπείες.

 

“Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού”
Η θεραπευτική μεθοδολογία που θα παρουσιαστεί βασίζεται στη​​ Σωματική Ψυχοθεραπεία, Αναδρομική Ψυχοθεραπεία &​​ Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία Gestalt.

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Θα γνωρίσετε μια σειρά​​ ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και εργαλείων
για να υποστηριχθούν οι θεραπευόμενοι σας ώστε:

να ανακαλύψουν τα​​ βαθύτερα στρώματα του εαυτού​​ τους,

να συναντήσουν και να δουλέψουν θεραπευτικά με τη​​ ‘σκιά’​​ τους,

τα​​ μπλοκαρισμένα συναισθήματα​​ του παρελθόντος και
τα συνακόλουθα παγιωμένα νοητικά και ενεργειακά μοτίβα,

που κυρίως σχετίζονται με​​ 
καθηλώσεις του ψυχισμού στα​​ πρώιμα παιδικά χρόνια
ή/και τραυματικά βιώματα στην ενδομήτρια ζωή ή κατά τη γέννηση.

 

Στόχος​​ δε αυτής της προσέγγισης είναι η​​ απελευθέρωση
του αστείρευτου και αδάμαστου Εσωτερικού μας Δυναμικού

το οποίο καλούμαστε να ενσωματώσουμε ξανά στον εαυτό μας μέσα από

την ενεργή συμμετοχή στα καθημερινά δρώμενα και την ενσυνείδητη βίωση της Ζωής.

 

 

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια σύνοψη των θεωρητικών αρχών και εννοιών, θα εκπαιδευτούν στις βασικές τεχνικές και θα γνωρίσουν​​ 

τη​​ μεθοδολογία της Σωματικά Επικεντρωμένης Ψυχοθεραπείας Gestalt.

 

 

Πρόκειται για μια θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση που απευθύνεται σε όλους όσους έλκονται από τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις της Gestalt ή/και της Σωματικής Ψυχοθεραπείας και επιθυμούν να τις γνωρίσουν καλύτερα.

 

Κύρια Χαρακτηριστικά του σεμιναρίου:

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ​​ σεμιναρίου:​​ 4,5​​ εκπαιδευτικές ώρες
Το μίνι-σεμινάριο, αν και σύντομης διάρκειας, είναι πολύ περιεκτικό

και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΉ ΕΠΙΔΕΙΞΗ

Προσφέρεται​​ 
ΔΩΡΕΑΝ
Δίνεται​​ 
βεβαίωση παρακολούθησης

 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ :
Αυτό το μίνι-σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες & σπουδαστές του ευρύτερου χώρου της ψυχικής υγείας και σε όσους ενδιαφέρονται για την προσωπική τους ανάπτυξη.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΔΙ

 

Στη γέννηση μας αντικρίζουμε τον κόσμο για πρώτη φορά μέσα από τη ζωοφόρο ματιά του Εσωτερικού μας Παιδιού. Στη γέννηση μας και στην αρχή της παιδικής ηλικίας όλες οι πρώτες εμπειρίες αποτυπώνονται απευθείας στον Πυρήνα της Ύπαρξης μας, μιας που δεν έχουν προλάβει να δημιουργηθούν ψυχικές δομές οι οποίες θα φιλτράρουν και θα επεξεργάζονται τα πρωτογενή ερεθίσματα. Ως εκ τούτου οι πρώτες εμπειρίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας είτε προς την κατεύθυνση της υγείας και ισορροπίας στη περίπτωση θετικών προσλαμβάνουσων είτε για τη δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων αν πρόκειται για επώδυνες, τραυματικές εμπειρίες.
Πολλές και ποικίλες είναι οι εμπειρίες στην παιδική ηλικία που δυνητικά μπορεί να οδηγήσουν σε ψυχικούς τραυματισμούς, σε σχίσματα, σε καθηλώσεις του ψυχισμού, σε χαρακτηρολογικές στρεβλώσεις και σε άλλες επιπτώσεις στην υγιή ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού. Για παράδειγμα, Συγκρούσεις ή ψυχρότητα στις οικογενειακές σχέσεις, βία, εγκατάλειψη, παραμέληση, απόρριψη, υποτίμηση, συνεχής αρνητική κριτική, έλλειψη στοργής και αγάπης, υπερπροστασία, ενοχές κ.λ.π. επηρεάζουν αρνητικά την διαμόρφωση και λειτουργικότητα των ψυχικών και σωματικών δομών του ατόμου, αναστέλλοντας τη διαδικασία εξατομίκευσης, αυτονόμησης και ενηλικίωσής του.

 

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ

Ενώ τα χρόνια περνούν και το άτομο μεγαλώνει, ένα βαθύ και πολύτιμο κομμάτι του εαυτού σταματάει να αναπτύσσεται και παραμένει στάσιμο, καθηλωμένο στην ηλικία που πληγώθηκε αποτελώντας τη βάση για την δημιουργία ενός ψυχικού μορφώματος καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης του. Ως ενήλικος πλέον, το άτομο φέρει, βαθειά κρυμμένο μέσα του, αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ψυχικό μόρφωμα ως υπόλειμμα της εξελικτικής πορείας του τραυματισμένου και ανικανοποίητου παιδιού, το οποίο αναζητά εναγωνίως την κάλυψη των πρωταρχικών του αναγκών όπως αναγνώριση, υποστήριξη, επαφή και αγάπη που δεν είχαν ικανοποιηθεί επαρκώς στην παιδική ηλικία (Wilhelm Reich, Bill Swartley).
Το “Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί”, όπως αποκαλούμε αυτό το ψυχικό μόρφωμα, είχε γίνει στα παιδικά του χρόνια ασυνείδητα πολυμήχανο αναπτύσσοντας πολύπλοκους τρόπους και μηχανισμούς προκειμένου να ικανοποιήσει τις παραπάνω πρωταρχικές του ανάγκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να διαφυλάξει την επιβίωση του. Το σημαντικό είναι ότι ακόμη και σήμερα το άτομο συνεχίζει να χρησιμοποιεί ασυνείδητα στην ενήλικη του ζωή τους ίδιους ψυχικούς μηχανισμούς και στρατηγικές χωρίς αυτό πλέον να είναι αναγκαίο αλλά ούτε και χρήσιμο.

 

Η έννοια του εσωτερικού παιδιού έχει απασχολήσει πολλούς συγγραφείς οι οποίοι αναφέρθηκαν σε αυτό χρησιμοποιώντας τις παρακάτω ονομασίες: Ο Carl Jung (2005) το ονόμαζε “Θείο Παιδί” και ο Emmet Fox (2011) “Παιδί Θαύμα”. Κάποιοι ψυχοθεραπευτές, όπως ο Winnicott (1971) και η Alice Miller (2003), το ονομάζουν “Αληθινό Εαυτό” και ο Charles Whitfield (1987) το ονόμαζε “Το παιδί μέσα μας”. Επίσης ο Friedrich Nietzsche αναφέρθηκε σε αυτό στο “Έτσι μίλησε ο Ζαρατούστρα” (2009), γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρίσκει τη σοβαρότητα που είχε παιδί, όταν έπαιζε».
Χρειάζεται να διευκρινίσουμε ότι στη παρούσα θεραπευτική μεθοδολογία η έννοια “Εσωτερικό Παιδί” δεν αναφέρεται μόνο στη ψυχική σφαίρα όπως κατά κύριο λόγο θεωρούν οι παραπάνω διανοητές της ψυχολογίας του ανθρώπου. Αναφέρεται πρωτίστως στο αστείρευτο, αδάμαστο Εσωτερικό μας Δυναμικό το οποίο ως φυσική του λειτουργία έχει να τροφοδοτεί ανελλιπώς συνολικά όλα τα επίπεδα του ανθρώπινου οργανισμού: σωματικό, ενεργειακό, ψυχικό, γνωστικό και συμπεριφοράς. Δηλαδή το Εσωτερικό Παιδί αναφέρεται στο σύνολο του όντος και όχι μόνο στο ψυχολογικό επίπεδο.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

ΣΕ​​ ΑΥΤΟ​​ ΤΟ​​ ΔΩΡΕΑΝ​​ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ​​ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ​​ ΘΑ​​ ΓΙΝΕΙ​​ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ​​ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ​​ ΤΗΣ​​ ΣΩΜΑΤΙΚΑ​​ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ​​ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ​​ GESTALT &​​ ΤΗΣ​​ ΣΧΕΣΗΣ​​ ΤΗΣ​​ ΜΕ​​ ΤΟ​​ ΤΡΑΥΜΑ.

 

Η​​ Σ.Ε.ΨΥ.G.​​ είναι​​ μία​​ νέα​​ πρωτοπόρα​​ ψυχοθεραπευτική​​ προσέγγιση​​ που ανήκει​​ στον​​ ευρύτερο​​ χώρο​​ της​​ Ραϊχικής​​ Σωματικής​​ Ψυχοθεραπείας​​ με​​ τα​​ δικά​​ της​​ διακριτά​​ στοιχεία,
τόσο​​ στη​​ θεωρία όσο​​ και​​ στη​​ μεθοδολογία &​​ τις​​ τεχνικές​​ και​​ με​​ εξαιρετικά αποτελέσματα​​ στη​​ ψυχοθεραπεία​​ του ατομικού​​ και​​ του​​ προγονικού​​ τραύματος,
επενεργώντας​​ άμεσα​​ στον​​ τραυματισμένο​​ Ψυχικό​​ Πυρήνα​​ του​​ θεραπευόμενου.
Βασίζεται​​ σε​​ 3​​ ευρέως​​ διαδεδομένες​​ ψυχοθεραπευτικές​​ προσεγγίσεις​​ με​​ μεγάλη​​ επιρροή, από​​ τις​​ οποίες​​ με​​ σεβασμό αντλεί​​ γνώση
(
Ραϊχική​​ Σωματική​​ Ψυχοθεραπεία,​​ κλασσική​​ Θεραπεία Gestalt​​ και​​ Αναδρομική​​ Ψυχοθεραπεία),​​ και​​ λειτουργεί​​ μέσα​​ σε​​ ένα​​ Υπερπροσωπικό​​ πλαίσιο.
Ωστόσο​​ δεν​​ είναι απλώς​​ μία​​ σύνθεση​​ ή ένας​​ συνδυασμός​​ αυτών​​ αλλά​​ μία​​ νέα​​ ψυχοθεραπευτική​​ προσέγγιση​​ που:

Ενοποιεί​​ τις​​ γνώσεις​​ τους​​ υπό​​ μία​​ νέα​​ οπτική (Unity Energetics),
Τις​​ επεκτείνει​​ θεωρητικά,
Τις​​ εμπλουτίζει​​ με​​ μεθοδολογική​​ καινοτομία,​​ με​​ προηγμένα​​ ψυχοθεραπευτικά​​ εργαλεία &​​ πρωτότυπες​​ τεχνικές,​​ και
Εντάσσει,​​ σε​​ αυτή​​ τη​​ διαδικασία​​ ενοποίησης​​ και​​ γένεσης​​ της​​ προσέγγισης​​ αυτής,​​ την​​ Ψυχο-Ενεργειακή​​ Θεραπεία​​ η​​ οποία​​ είναι​​ μια​​ θεραπευτική​​ γνώση​​ του Unity Energetics Institute από​​ το​​ 1988.

 

Στο μίνι σεμινάριο της εκπαίδευσης θα γίνει μια σύντομη ανασκόπηση των πιο σημαντικών εννοιών της θεραπείας Gestalt και παρουσίαση των θεραπευτικών της τεχνικών μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της φιλοσοφίας της.
Ένα κεντρικό θέμα της οποίας είναι η Τεχνική της ΑΔΕΙΑΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ.

Ελάτε να γνωρίσετε την αυθεντική Θεραπεία Gestalt,
εμπλουτισμένη με τεχνικές, ασκήσεις & έννοιες της
Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας
ώστε να έχετε πολύ περισσότερα, βαθύτερα & πιο άμεσα θεραπευτικά αποτελέσματα.

 

Η ΤΕΧΝΙΚΉ ΤΗΣ ΆΔΕΙΑΣ ΚΑΡΈ­ΚΛΑΣ​​ για την εξωτερίκευση,
αναπαράστασή & επεξεργασία του καταπιεσμένου ψυχικού υλικού

Η “θαυματουργή” «Τεχνική της Άδειας Καρέκλας» (Open Seat) αποτελεί ένα αναπόσπαστο εργαλείο στη θεραπεία Gestalt. Είναι ένα εξαιρετικό ψυχοθεραπευτικό εργαλείο που απολαμβάνει την ευρεία αποδοχή σχεδόν σε όλο το φάσμα των ψυχοθεραπευτικών μεθόδων ανά την υφήλιο. Η Τεχνικής της Άδειας Καρέκλας προσαρμόζεται εύκολα από τον ψυχοθεραπευτή σε πληθώρα Θεραπευτικών Πεδίων για την αντιμετώπιση ποικίλων θεραπευτικών θεμάτων όπως:

- Άτομα με τα οποία έχουμε Ανολοκλήρωτες υποθέσεις,
-​​ 
Εσωτερικό Παιδί
- Προβολές,

- Ψυχολογικές Πολικότητες,

- Υπο-προσωπικότητες,

- Προβληματική συμπεριφορά ή συνήθεια

- Όνειρα

- Συμπτώματα

- Σωματικά μέρη, περιοχές, όργανα

με ψυχοσωματική ένταση ή πρόβλημα,

- Σύμβολα, συμβολισμοί

- Ιδέες, έννοιες, καταστάσεις, αντικείμενα ή οποιαδήποτε αναδυόμενη μορφή με σημαίνων νόημα

- Κοινωνικοί οργανισμοί. οντότητες,

- Ιδεατά πρόσωπα ή οντότητες

κ.α.

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉ
Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 28 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix.

Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του

Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, Bodymind Therapy, Bodynamic Therapy, GestaltTherapy, Primal Integration, Αλληλο-Συμβουλευτική κ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Integration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία.

Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics.

Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ- ΨΥΧΟΘΕΡΑ-ΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ”, το οποίο τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT (Σ.Ε.ΨΥ.G.);

Η​​ Σ.Ε.ΨΥ.G.​​ είναι​​ μία​​ νέα​​ πρωτοπόρα​​ ψυχοθεραπευτική​​ προσέγγιση​​ που ανήκει​​ στον​​ ευρύτερο​​ χώρο​​ της​​ Ραϊχικής​​ Σωματικής​​ Ψυχοθεραπείας​​ με​​ τα​​ δικά​​ της​​ διακριτά​​ στοιχεία,​​ τόσο​​ στη​​ θεωρία όσο​​ και​​ στη​​ μεθοδολογία &​​ τις​​ τεχνικές​​ και​​ με​​ εξαιρετικά αποτελέσματα​​ στη​​ θεραπεία​​ του ατομικού​​ και​​ του​​ προγονικού​​ τραύματος.
Βασίζεται​​ σε​​ 3​​ ευρέως​​ διαδεδομένες​​ ψυχοθεραπευτικές​​ προσεγγίσεις​​ με​​ μεγάλη​​ επιρροή, από​​ τις​​ οποίες​​ με​​ σεβασμό αντλεί​​ γνώση​​ (Ραϊχική​​ Σωματική​​ Ψυχοθεραπεία,​​ κλασσική​​ Θεραπεία Gestalt​​ και​​ Αναδρομική​​ Ψυχοθεραπεία).​​ Ωστόσο​​ δεν​​ είναι απλώς​​ μία​​ σύνθεση​​ ή ένας​​ συνδυασμός​​ αυτών​​ αλλά​​ μία​​ νέα​​ ψυχοθεραπευτική​​ προσέγγιση​​ που:
α)​​ 
ενοποιεί​​ τις​​ γνώσεις​​ τους​​ υπό​​ μία​​ νέα​​ οπτική (Unity Energetics),
β)​​ τις​​ επεκτείνει​​ θεωρητικά​​ και
γ)​​ τις​​ εμπλουτίζει​​ με​​ μεθοδολογική​​ καινοτομία,​​ με​​ προηγμένα​​ ψυχοθεραπευτικά​​ εργαλεία &​​ πρωτότυπες​​ τεχνικές.

 

 

 

 

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ​​ 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ, ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

 

Unity ​​​​ Energetics ​​​​ Institute ​​​​ : ​​ Τηλ  6936 776333​​ Viber call : 0030 6936 776333

 

***********************

 

 

Share This Event!

Go to Top