Αρχική/ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ με το Εσωτερικό μας Παιδί _ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ- Online
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

με θέμα :

 

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ​​ με το Εσωτερικό Παιδί μέσα μας

 

Σάββατο 4​​ Ιουνίου 2022, 11:00​​ – 16:00/16:30

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ πατώντας ΕΔΩ

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

εξ αποστάσεως(διαδικτυακή συμμετοχή)​​ - ​​ δια ζώσης στην ΑΘΗΝΑ​​ - ​​​​ ασύγχρονη παρακολούθηση

 

 

«​​ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ με το Εσωτερικό Παιδί​​ »

 

Υπάρχει ένας απλός και συνάμα αποτελεσματικός τρόπος

για να​​ ξεκλειδώσει η πόρτα του ασυνείδητου​​ και​​ 

ταυτόχρονα να ενδυναμωθεί η διαδικασία της​​ εσωτερικής​​ συμφιλίωσης;

 

 • Δίνετε σημασία στις σωματικές αντιδράσεις και στις ανεπαίσθητες εκδηλώσεις του Εσωτερικού Παιδιού καθώς αυτό αναδύεται ζητώντας την προσοχή σας και προσφέροντας σας θεραπευτικές ευκαιρίες​​ ;

 • Έχετε καθοδηγήσει θεραπευόμενο σας για να έρθει σε επαφή με το Εσωτερικό του Παιδί​​ ;

 • Πως επεξεργαστήκατε τα μηνύματα που πήρε από αυτό?

 • Με ποιον τρόπο επιτεύχθηκε η ενσωμάτωση του Εσωτερικού Παιδιού με τον ενήλικα εαυτό​​ ;

 • Πόσο σταθερή ήταν η επανασύνδεση τους και πως αυτό αντικατοπτρίστηκε στην καθημερινότητα​​ τους ;

 • Πόσο αποτελεσματικό ήταν αυτό στην επίλυση εσωτερικών συγκρούσεων​​ ;

 • Σκεφτήκατε ποτέ ότι η επανασύνδεση με το Εσωτερικό Παιδί μπορεί να αποτελέσει βάση για αυτο-βοήθεια του θεραπευόμενου σας και ψυχικές πρώτες βοήθειες​​ ;

 • Έχετε χρησιμοποιήσει “Σωματική Άγκυρα” για να ισχυροποιήσετε τη επανασύνδεση με το Εσωτερικό Παιδί? Θα θέλατε να μάθετε πως την δημιουργούμε​​ ;

 • Έχετε δοκιμάσει θεραπευτικές διαδικασίες για την ενεργοποίηση της Σωματικής συνειδητότητας του θεραπευόμενου σας σε βαθύτερα επίπεδα εκεί όπου ο ψυχισμός και το σώμα συναντιούνται​​ ;​​ Ξέρατε ότι συνήθως εκεί βρίσκουμε κρυμμένο το Εσωτερικό Παιδί​​ ;

 

Εισαγωγή​​ 

 

Σε αυτό το εκπαιδευτικό σεμινάριο​​ ο πρωτεύων στόχος είναι η​​ επανασύνδεση​​ με το Εσωτερικό μας Παιδί. Οι συμμετέχοντες θα​​ εκπαιδευτούν​​ στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών και θεραπευτικών διαδικασιών,​​ οι οποίες τους καθιστούν ικανούς​​ να οδηγούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα​​ τον πελάτη τους​​ να συναντήσει​​ το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί μέσα του. Αυτή η συνάντηση είναι πρωτεύουσας σημασίας γιατί επιδρά με άμεσο και καταλυτικό τρόπο ώστε να​​ ξεκλειδώσει η πόρτα του ασυνείδητου​​ και να ξεκινήσει η​​ συμφιλίωση​​ με την σκοτεινή πλευρά του εαυτού την οποία οι θεραπευόμενοι συνήθως τείνουν να φοβούνται, να αρνούνται και να απορρίπτουν. Αυτή η αρχική συνάντηση οδηγεί σε ένα διάλογο μεταξύ του Ενήλικα Εαυτού & του Εσωτερικού Παιδιού, σε μια εκδήλωση των αναγκών τους και σε ένα μοίρασμα των συναισθημάτων τους, πράξεις που αποτελούν τη βάση για την επανασύνδεση αυτών των δύο και την συμφιλίωση τους. Όλα αυτά συνολικά προάγουν την​​ ενοποίηση του εαυτού.

Οι θεραπευτικές διαδικασίες, ο συγκεκριμένος προσανατολισμός και το ύφος της μεθοδολογίας που διδάσκούμε​​ δίνουν την κατάλληλη γνώση και την τεχνική δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους​​ ώστε η επανασύνδεση με το Εσωτερικό Παιδί - των δικών τους θεραπευόμενων – να βιώνεται σε έντονο βαθμό​​ και στο ψυχικό και στο σωματικό πεδίο.

 

 

Περιεχόμενα και Εκπαιδευτικοί Στόχοι του σεμιναρίου

 

ΚΑΛΕΣΜΑ του Εσωτερικού Παιδιού και ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ μαζί του​​ - 1

 

Tο βιωματικό​​ εκπαιδευτικό​​ σεμινάριο «ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ με το Εσωτερικό Παιδί»,​​ επικεντρώνεται στη διδασκαλία των βασικών τεχνικών και θεραπευτικών διαδικασιών για την​​ συνάντηση​​ των θεραπευόμενων με το Εσωτερικό τους Παιδί και​​ την​​ επανασύνδεση​​ τους μαζί του. Περιλαμβάνει:

 

 • Ανάλυση του πόσο σημαντική είναι η​​ σωστή θέση του σώματος​​ όπως και η​​ φυσική, βαθειά αναπνοή​​ για την δημιουργία του κατάλληλου σωματικού, ενδο-οργανισμικού πεδίου που διευκολύνει την πιο άμεση απόκριση του Εσωτερικού Παιδιού σε αυτό το θεραπευτικό Κάλεσμα και επιπρόσθετα λειτουργεί καταλυτικά για την ανάδυση του στο σώμα του θεραπευόμενου.

 • Επισήμανση της σημασίας για αυξημένη​​ Σωματική Συνειδητότητα​​ και πως την επιφέρουμε στο σώμα του θεραπευόμενου γενικότερα και ιδιαίτερα στο​​ Σπλαχνικό Εσωτερικό Κανάλι.

 • Θεραπευτική εφαρμογή της διαδικασίας​​ “Κάλεσμα του Εσωτερικού Παιδιού”:​​ Μέσω αυτής της πολύ δυνατής διαδικασίας οι συμμετέχοντες προσκαλούν το Εσωτερικό τους Παιδί και στη συνέχεια ενθαρρύνονται να “συνομιλήσουν” μαζί του και να επιτρέψουν στο Εσωτερικό Παιδί να εκφράσει τις ανάγκες του (οι οποίες συνήθως είναι αγνοημένες) και τα καταπιεσμένα του συναισθήματα.​​ 

 • Εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην εφαρμογή​​ της παραπάνω θεραπευτικής διαδικασίας. Η εκπαίδευση περιλαμβάνει​​ ανάλυση σε βάθος όλων των παραμέτρων, των τεχνικών σημείων και τη θεραπευτική λογική συμπεριλαμβανόμενης της σειράς κάθε βήματος​​ έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να καθίστανται ικανοί​​ να οδηγούν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα​​ τον πελάτη τους​​ να συναντήσει​​ το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί μέσα του.

 • Επισήμανση της σημαντικότητας του εσωτερικού διάλογου του Ενήλικα Εαυτού με το Εσωτερικό Παιδί και η σχέση του με την μεθοδολογία Gestalt.

 • Εκπαίδευση​​ στην δημιουργία της​​ 1ης​​ “Σωματικής Άγκυρας”: Πως οι θεραπευόμενοι μπορούν να αναγνωρίσουν με ποία περιοχή του σώματος τους συνδέεται το Εσωτερικό τους Παιδί και​​ ανάλυση ​​ των παραμέτρων και των τεχνικών σημείων για το πώς​​ να τους καθοδηγήσετε να δημιουργήσουν στη συνέχεια μια “Σωματική Άγκυρα” που θα διευκολύνει την επανασύνδεση μαζί του όποτε το επιθυμούν.

 • Εισαγωγική​​ εκπαίδευση για τον εντοπισμό​​ των εκδηλώσεων του Εσωτερικού Παιδιού και του αστείρευτου Εσωτερικού Δυναμικού: στο σώμα και την έκφραση του προσώπου και του βλέμματος.

 • Θεραπευτική επεξεργασία του συναισθηματικού “υλικού”​​ των εκπαιδευόμενων που αναδύθηκε μέσω των παραπάνω διαδικασιών. Λόγω του περιορισμένου χρόνου αλλά και της εκπαιδευτικής φύσης του σεμιναρίου η θεραπευτική επεξεργασία θα επικεντρωθεί στις περιπτώσεις όπου είναι αναγκαία.

+ 9.​​ Εποπτευόμενη πρακτική άσκηση των συμμετεχόντων στην εφαρμογή​​ όλων των παραπάνω διδαχθέντων θεραπευτικών διαδικασιών.

 

 

 

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

 

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

 

 

Διδακτική Μεθοδολογία

 

Στο μάθημα αυτό, μέσα από τη χρήση παραδειγμάτων

οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν ενδελεχώς τη θεωρία

ώστε να είναι σε θέση να την συνδέσουν με τη θεραπευτική πράξη

 

Το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο βασίζεται στην αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση της μεθοδολογίας. Διαρθρώθηκε βάση τους παρακάτω 5 άξονες δόμησης της Διδακτικής Μεθοδολογίας που διασφαλίζουν την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης και πρακτικής εμπειρίας:

1   Φάση Προετοιμασίας με ατομική μελέτη εκπαιδευτικού υλικού πριν την παρακολούθηση

2   Εισηγήσεις μέσω διαδραστικής πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

3   Ζωντανές θεραπευτικές Επιδείξεις της θεωρίας & μεθοδολογίας που διδάχθηκε

4   Συζήτηση-ανάλυση

Clinical Practice Section (προαιρετικό) : Εποπτευόμενη Κλινική Πρακτική των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που διδάχθηκαν στα προηγούμενα μέρη. Ολοκλήρωση με συζήτηση-ανάλυση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!!!! Όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, που θα πραγματοποιηθούν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για πληροφορίες για την Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Απευθύνεται σε:

 • Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους κ.α. που ήδη δουλεύουν ψυχοθεραπευτικά ατομικά ή ομαδικά.

 •  Εκπαιδευόμενους Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, κα. που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους.

 •  Επαγγελματίες ή φοιτητές ψυχικής υγείας χωρίς ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχίατροι κ.α.)

 • Επαγγελματίες ή φοιτητές συναφών με την ψυχική υγεία ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτές, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ειδικοί παιδαγωγοί – Ειδική Αγωγή, Ειδικούς Θεραπευτές)

 • Επαγγελματίες συναφών με την Προσωπική Ανάπτυξη ειδικοτήτων (Σύμβουλοι Αυτοεκτίμησης / Προσωπικής Ανάπτυξης - Αυτοβελτίωσης / Διατροφικών Διαταραχών/ Εξαρτήσεων,  Life Coaches, Rebirthers, Θεραπευτές Ύπνωσης ή NLP, Σύμβουλοι  Σχέσεων, Σύμβουλοι Γονέων)

 • Εργαζόμενους σε χώρους ψυχικής υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, εργασιοθεραπευτές), και στην πλειονότητα των ανθρώπων που απασχολούνται σε επαγγέλματα τα οποία προσφέρουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες, οι οποίοι επιθυμούν διεύρυνση των γνώσεων και των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

 • Απόφοιτους ή τελειόφοιτους Ανθρωπιστικών - Κοινωνικών Σπουδών.

 • Στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης.

 • ΕΠΙΣΗΣ σε όσους επιθυμούν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα τους οδηγήσει σε  δίπλωμα συμβούλου ψυχικής υγείας ή ψυχοθεραπευτή (χωρίς προηγούμενη σχετική κατάρτιση).

 

Κόστος Συμμετοχής

 

Συμμετοχές με έγκαιρη εγγραφή: 40 €

(Κόστος μη έγκαιρης εγγραφής50 €)

 

Συνολική​​ ΕΚΠΤΩΣΗ (-20€)​​ 

Για όσους εγγραφούν & στο Αυτοτελές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο​​ 

“ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ για το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί” ​​ 

―›​​ Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Δείτε αναλυτικές πληροφορίες​​ ΕΔΩ

 

Ειδική Τιμή για προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές 

(με επίδειξη​​ ​​ Ακαδημαϊκής Ταυτότητας) με έγκαιρη εγγραφή: 30 €

 

Επιπρόσθετα, όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε 1 Εποπτευόμενη Πρακτική Εφαρμογή των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποια από τις δια ζώσης συναντήσεις των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

στην ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Εποπτευόμενη Εξάσκηση της Μεθοδολογίας (3 - 4 ωρών)  15€ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 40 + 15 = 55€, για φοιτητές: 30 + 15 = 45€.

 

Για πληροφορίες για την Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  

Unity Energetics Institute

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα  :  6936 776333, 6908 511807, 210 9916096

Viber call 0030 6936 776333

info@unityenergetics.orgapolonos23@gmail.com

www.unityenergetics.org

Share This Event!

Go to Top