Αρχική/«ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ για το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί »_ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ- Online
Φόρτωση Εκδηλώσεις

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

με θέμα :

ΔΟΜΗΜΕΝΗ ​​ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ​​ ​​ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

για το Τραυματισμένο​​ το Εσωτερικό Παιδί​​ 

 

Κυριακή 5​​ Ιουνίου 2022, 10:00​​ –​​ 15:00/15:30

 

Δηλώστε ​​ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ πατώντας ΕΔΩ

 

Καθοδηγήστε τους ανθρώπους που δουλεύετε μαζί τους

σε ένα εσωτερικό ταξίδι για να θεραπεύσουν πληγές

που ακόμα κουβαλούν από την αρχική παιδική ηλικία.

 

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

εξ αποστάσεως(διαδικτυακή συμμετοχή)​​ - ​​ δια ζώσης στην ΑΘΗΝΑ​​ - ​​​​ ασύγχρονη παρακολούθηση

 

 • Πως βοηθάτε τον θεραπευόμενο σας ώστε να αναδυθούν οι πρώτες του μνήμες ;

 • Όταν νοιώθει ότι κάτι έχει συμβεί ή κάτι τον φοβίζει αλλά δεν θυμάται ακριβώς τι, ποια διαδικασία ακολουθείτε;​​ 

 • Όταν ο θεραπευόμενος σας δεν μπορεί να εντοπίσει τα σκοτεινά σημεία με ποιον τρόπο τον καθοδηγείτε ;

 • Θα μπορούσε μια Θεραπευτική Αναδρομή να βοηθήσει τον θεραπευόμενο σας να αντιληφθεί τις βαθύτερες αιτίες που τον κάνουν να αποφεύγει / αντιπαθεί άτομα του περιβάλλοντος του χωρίς να ξέρει γιατί ;

 

Διδαχθείτε μια πρωτότυπη τεχνική​​ Θεραπευτικής Αναδρομής

βασισμένη σε μια ειδικά​​ δομημένη διαδικασία 4 φάσεων

που σας βοηθά άμεσα & αποτελεσματικά να αγγίξετε​​ με ασφάλεια​​ &

χωρίς επανατραυματισμό​​ τα πρωτογενή τραύματα​​ των θεραπευόμενων σας.

Θα μπορούσαν έτσι να​​ ανακαλύψουν το Εσωτερικό τους Παιδί​​ και

να ενσωματώσουν στην σημερινή τους πραγματικότητα το αστείρευτο δυναμικό του.

 

Εισαγωγή

 

Στόχος αυτού του εισαγωγικού​​ εκπαιδευτικού​​ σεμιναρίου είναι να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στην τεχνική της βιωματικής “επιστροφής” στην βρεφική, νηπιακή ή παιδική ηλικία με σκοπό οι θεραπευόμενοι να συναντήσουν το Εσωτερικό τους Παιδί στον κρίσιμο για την ψυχική διαμόρφωση χρόνο. Τότε που δημιουργούνται οι πρώτες καθηλώσεις του ψυχισμού, συμβαίνουν τα πρωτογενή ψυχικά τραύματα και σχηματίζονται οι βαθύτερες ψυχικές τάσεις που καθορίζουν και διαμορφώνουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του ατόμου. Έτσι οι εκπαιδευόμενοι θα μπορέσουν να​​ αυξήσουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις ρίζες των προβλημάτων​​ που απασχολούν σήμερα τους θεραπευόμενους τους ώστε να μπορούν​​ να τους βοηθήσουν αποτελεσματικότερα​​ να επεξεργαστούν θεραπευτικά το όποιο υλικό συναντήσουν.​​ 

Η συγκεκριμένη διαδικασία Θεραπευτικής Αναδρομής που χρησιμοποιούμε στη μέθοδο “Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού” προκύπτει από την 25ετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εκπαιδευτή σε Θεραπευτικές Αναδρομές και τον συνδυασμό γνώσεων από διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις.​​ Είναι ειδικά σχεδιασμένη​​ έτσι ώστε να οδηγεί με​​ μεγάλη αποτελεσματικότητα αλλά και με ασφάλεια​​ τους συμμετέχοντες σε αυτό το​​ εσωτερικό ταξίδι στην αρχική παιδική ηλικία​​ και να διασφαλίζει ότι η επεξεργασία και ο μετασχηματισμός των τραυματικών εμπειριών γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να​​ αγγίζουμε το τραύμα αποφεύγοντας τον επανατραυματισμό.​​ Η συγκεκριμένη διαδικασία Θεραπευτικής Αναδρομής είναι διαφορετική, τεχνικά και μεθοδολογικά, από τις αντίστοιχες διαδικασίες της Θεραπευτικής Ύπνωσης.​​ 

 

Η ιδιαιτέρως αποτελεσματική τεχνική που διδάσκεται:

 

Τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού​​ της Θεραπευτικής Αναδρομής στη μέθοδο “Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού”​​ που της προσδίδουν ιδιαιτέρως μεγάλη αποτελεσματικότητα αλλά και ασφάλεια​​ και την καθιστούν πρωτότυπη περιλαμβάνουν:

 • Την αξιοποίηση κατά την διάρκεια της Θεραπευτικής Αναδρομής των​​ γνώσεων της Σωματικής Ψυχοθεραπείας​​ όσον αφορά:​​ 

  • τις κατάλληλες σωματικές στάσεις (συμμετρικές ή ασύμμετρες)

  • την φυσική, βαθιά αναπνοή,

  • την σωματική αίσθηση των ορίων και του προσωπικού χώρου

  • την σωματική συνειδητότητα (ιδιοδεκτικότητα),

  • το Σπλαχνικό Εσωτερικό Κανάλι που συνδέεται με τα συναισθηματικά μπλοκαρίσματα (τραύματα κ.λ.π..)​​ 

  • τις 5 εσωτερικές αισθήσεις συν την κιναίσθηση (ή κιναισθητική συνειδητοποίηση) και

  • την βιωματική ταύτιση με το Εσωτερικό Παιδί μέσω μιας συγκεκριμένης Βιο-ενεργειακής διαδικασίας

 

 • Την χρήση μιας​​ ειδικά σχεδιασμένης εσωτερικής θεραπευτικής διαδικασίας​​ 4 φάσεων κατά την Αναδρομή​​ για την βελτιστοποίηση της συνάντησης και εντέλει την βιωματική ταύτιση με το Εσωτερικό Παιδί ξεκινώντας έτσι τη θεραπευτική διαδρομή για την επούλωση του τραύματος.

 • Την​​ αναγνώριση όλων των σωματικών εκδηλώσεων, αισθήσεων και ενδείξεων του αστείρευτου δυναμικού​​ του Εσωτερικού Παιδιού κατά την επιστροφή στο παρών, στο τέλος της αναδρομής και την​​ ενσωμάτωση του στον ενήλικα εαυτό. Με αυτόν τον τρόπο​​ αγγίζουμε το τραύμα αποφεύγοντας τον επανατραυματισμό​​ και μας δίνετε η δυνατότητα επεξεργασίας και μετασχηματισμού του μέσα από βαθιά θεραπεία.

 • Δομημένες θεραπευτικές διαδικασίες και συγκεκριμένες ασκήσεις για την​​ τελική ενσωμάτωση και επανασύνδεση​​ του χαμένου, πληγωμένου μέρους του Εσωτερικού Παιδιού με τον ενήλικα εαυτό.​​ 

 • Την​​ συμμετοχή του θεραπευόμενου​​ στην διάρκεια της θεραπευτικής αναδρομής​​ με ενεργό τρόπο και σε πλήρη συνειδητότητα.

 

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

 

Ο Στάθης Λάζαρης είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου (1983), και Σωματικός Ψυχοθεραπευτής με εμπειρία 35 ετών. Έχει εξειδικευτεί στη Νεο-Ραϊχική μέθοδο Σωματικής Ψυχοθεραπείας Radix. Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί σε Ινστιτούτα του Λονδίνου και της Γερμανίας σε πολλές προσεγγίσεις και μεθόδους Ανθρωπιστικής και Νεο-Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας: Radix, BodymindTherapy, Bodynamic Therapy, Gestalt Therapy, Primal Intergration, Αλληλο-Συμβουλευτικήκ.α. (1981-1988) καθώς και στο Bodywork: Postural Intergration, Pulsing κ.α. (1982-1984).

Από το 1984 μέχρι σήμερα ασχολείται με εμψύχωση εντατικών μαραθώνιων προσωπικής ανάπτυξης και με διδασκαλία εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Αυστρία. Είναι συγγραφέας βιβλίων και άρθρων, εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπείας, του Ψυχο-Ενεργειακού BodyWork (από το 1986) και του Unity Energetics. Το 1986 ίδρυσε το “ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΕΟ-ΡΑΪΧΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ - ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ”, το οποίο ανέπτυξε πρωτοποριακή δράση και το 1992 ίδρυσε το Κέντρο προσωπικής ανάπτυξης “ΔΙΟΔΟΣ” που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ως Σχολή Επαγγελματικών Εκπαιδεύσεων.

 

 

Διδακτική Μεθοδολογία

 

Στο μάθημα αυτό, μέσα από τη χρήση παραδειγμάτων

οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν ενδελεχώς τη θεωρία

ώστε να είναι σε θέση να την συνδέσουν με τη θεραπευτική πράξη

 

Το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο βασίζεται στην αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση της μεθοδολογίας. Διαρθρώθηκε βάση τους παρακάτω 5 άξονες δόμησης της Διδακτικής Μεθοδολογίας που διασφαλίζουν την απόκτηση όλης της απαραίτητης γνώσης και πρακτικής εμπειρίας:

1   Φάση Προετοιμασίας με ατομική μελέτη εκπαιδευτικού υλικού πριν την παρακολούθηση

2   Εισηγήσεις μέσω διαδραστικής πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης

3   Ζωντανές θεραπευτικές Επιδείξεις της θεωρίας & μεθοδολογίας που διδάχθηκε

4   Συζήτηση-ανάλυση

Clinical Practice Section (προαιρετικό) : Εποπτευόμενη Κλινική Πρακτική των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που διδάχθηκαν στα προηγούμενα μέρη. Ολοκλήρωση με συζήτηση-ανάλυση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !!!!! Όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποιο από τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, που θα πραγματοποιηθούν ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για πληροφορίες για την Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

Απευθύνεται σε:

 • Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, Ψυχιάτρους, Ψυχολόγους κ.α. που ήδη δουλεύουν ψυχοθεραπευτικά ατομικά ή ομαδικά.

 •  Εκπαιδευόμενους Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, κα. που επιθυμούν να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους.

 •  Επαγγελματίες ή φοιτητές ψυχικής υγείας χωρίς ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχίατροι κ.α.)

 • Επαγγελματίες ή φοιτητές συναφών με την ψυχική υγεία ειδικοτήτων (Λογοθεραπευτές, Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ειδικοί παιδαγωγοί – Ειδική Αγωγή, Ειδικούς Θεραπευτές)

 • Επαγγελματίες συναφών με την Προσωπική Ανάπτυξη ειδικοτήτων (Σύμβουλοι Αυτοεκτίμησης / Προσωπικής Ανάπτυξης - Αυτοβελτίωσης / Διατροφικών Διαταραχών/ Εξαρτήσεων,  Life Coaches, Rebirthers, Θεραπευτές Ύπνωσης ή NLP, Σύμβουλοι  Σχέσεων, Σύμβουλοι Γονέων)

 • Εργαζόμενους σε χώρους ψυχικής υγείας (ιατρούς, νοσηλευτές, εργασιοθεραπευτές), και στην πλειονότητα των ανθρώπων που απασχολούνται σε επαγγέλματα τα οποία προσφέρουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες, οι οποίοι επιθυμούν διεύρυνση των γνώσεων και των προσφερόμενων υπηρεσιών τους.

 • Απόφοιτους ή τελειόφοιτους Ανθρωπιστικών - Κοινωνικών Σπουδών.

 • Στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις για λόγους προσωπικής ή/και επαγγελματικής ανάπτυξης.

 • ΕΠΙΣΗΣ σε όσους επιθυμούν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα τους οδηγήσει σε  δίπλωμα συμβούλου ψυχικής υγείας ή ψυχοθεραπευτή (χωρίς προηγούμενη σχετική κατάρτιση).

 

Κόστος Συμμετοχής

 

Συμμετοχές με έγκαιρη εγγραφή: 50 €

(Κόστος μη έγκαιρης εγγραφής60 €)

 

ΕΚΠΤΩΣΗ (-20€)​​ 

Για όσους εγγραφούν & στο Αυτοτελές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο​​ 

​​ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ​​ με το Εσωτερικό Παιδί μέσα​​ μας​​ 

―›​​ Σάββατο 4 ​​ Ιουνίου 2022 ​​ ​​ ​​ ​​ ​​​​ Δείτε αναλυτικές πληροφορίες​​ ΕΔΩ

 

Ειδική Τιμή για προπτυχιακούς & μεταπτυχιακούς φοιτητές 

(με επίδειξη​​ ​​ Ακαδημαϊκής Ταυτότητας) με έγκαιρη εγγραφή: 40 €

 

Επιπρόσθετα, όσοι εκπαιδευόμενοι το επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν σε 1 Εποπτευόμενη Πρακτική Εφαρμογή των ασκήσεων, τεχνικών, θεραπευτικών διαδικασιών & της μεθοδολογίας που θα διδαχθούν, συμμετέχοντας σε κάποια από τις δια ζώσης συναντήσεις των ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη.

 

ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

στην ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ Εποπτευόμενη Εξάσκηση της Μεθοδολογίας (3 - 4 ωρών)  15€ 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ: 40 + 15 = 55€, για φοιτητές: 30 + 15 = 45€.

 

Για πληροφορίες για την Εποπτευόμενη Κλινική Εφαρμογή , ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  

Unity Energetics Institute

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνα  :  6936 776333, 6908 511807, 210 9916096

Viber call 0030 6936 776333

info@unityenergetics.orgapolonos23@gmail.com

www.unityenergetics.org

Share This Event!

Go to Top