Αρχική/Ψυχοθεραπεία ΠΡΟΓΟΝΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ _ Εκπαιδευτικά Σεμινάρια
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Επαγγελματική Κατάρτιση

 

για Ειδικούς ή σπουδαστές Ψυχικής Υγείας

 

 

ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

 

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

​​ 

ΠΡΟΓΟΝΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ

 

Για μια πρώτη γνωριμία​​ με τη μεθοδολογία,

προσφέρεται ​​​​ ΔΩΡΕΑΝ​​ 

ένα​​ 2ωρο​​ εισαγωγικό​​ Εκπαιδευτικό Σεμινάριο​​ 

Περιλαμβάνει μια​​ εισαγωγική επιπέδου επισκόπηση της θεωρίας και​​ 

μια καθοδηγούμενη πρακτική άσκηση για​​ το Προγονικό Τραύμα​​ βάση της Σ.Ε.ΨΥ.G

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο​​ 

 

Η Ψυχοθεραπευτική μεθοδολογία​​ στοχεύει μέσω της ψυχοθεραπευτικής επεξεργασίας των διαγενεαλογικών τραυμάτων & μοτίβων​​ στην επανασύνδεση με το πλουσιότατο ψυχικό & πνευματικό δυναμικό​​ των προγόνων που συνήθως αγνοούμε. Τελικά, αίροντας τα εμπόδια, ο θεραπευόμενος λαμβάνει το «Δώρο της Ουσίας» των προγόνων του, το οποίο μας κληροδοτούν (σε ιδανικές συνθήκες απλόχερα). Το ψυχοθεραπευτικό αποτέλεσμα ονομάζεται «Διαγενεαλογική Ενδυνάμωση».

Δίνεται​​ ιδιαίτερη έμφαση στην «Θεωρία των 5 Επιπέδων/ Ρευμάτων της Ζωτικής Δύναμης».

 

 

7-9 Μάϊου 2021

Θα πραγματοποιηθεί ένα 3ημερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

+ 1 μονοήμερο

 

 

Διδαχθείτε μαζί μας τη

​​ Σωματικά Επικεντρωμένη Ψυχοθεραπεία του Προγονικού Τραύματος,​​ 

μια ΝΕΑ Καινοτόμα Προσέγγιση εμπλουτισμένη με στοιχεία και τεχνικές​​ 

της Θεραπείας​​ Gestalt​​ & Σωματικής Ψυχοθεραπείας.

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ​​ 3ημέρου:​​ 

 

Α)​​ ​​ 1η​​ κύρια​​ Μεθοδολογία,​​ Σημειακής Τοποθέτησης των Γενεών​​ 

 

Η Μεθοδολογία​​ Σημειακής Τοποθέτησης των Γενεών​​ εστιάζει στην "Απελευθέρωση​​ της Ροής της Προγονικής Ουσίας​​ & των Δώρων της Ζωής στο Προγονικό Δέντρο" του θεραπευόμενου. Στόχοι της είναι:

η ιχνηλάτηση των Προγονικών Τραυμάτων από τα πρώτα στάδια της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας,​​ 

η ενδυνάμωση του θεραπευόμενου και η θεραπεία τους.​​ 

 

Διδάσκονται η εξήγηση της λογικής σχεδιασμού της​​ 1ης​​ Μεθοδολογίας​​ Σημειακής Τοποθέτησης των​​ Γενεών, η ανάλυση των λεπτομερειών όλων των  βημάτων, τεχνικών & θεραπευτικών διαδικασιών που περιλαμβάνει και οι προτεινόμενες χρήσεις της στην ψυχοθεραπεία.

Αναλύονται οι κρίσιμοι εκείνοι παράμετροι που προσαυξάνουν την ευελιξία κατά την εφαρμογή της μεθοδολογίας, όπως:

Παράμετροι που​​ διαφοροποιούν χωροταξικά​​ την τοποθέτηση των προγονικών γενεών

Παραλλαγές σχετικά με τον​​ τρόπο τοποθέτησης​​ των προγονικών γενεών

Παραλλαγές σχετικά με την​​ διαδικασία μετάδοσης​​ της Προγονικής Ουσίας

 

 

Β)​​ 2η​​ κύρια​​ Μεθοδολογία Τύπου Γενεογράμματος

(Εφαρμογή σε περιορισμένη Ανάπτυξη Προγονικού Δέντρου 3-4 Γενεών)

 

 

Γ)​​ Εξειδικευμένες Παρεμβάσεις για Εμπλουτισμό 1ης &​​ 2ης Μεθοδολογίας​​ 

 

 • Άνοιγμα της Σημειακής Τοποθέτησης σε Πλήρη Τοποθέτηση​​ των φυσικών προσώπων μιας γενεάς προγόνων

 • Χρήση Γενεακών Δικτύων Υποστήριξης (θείοι/ες & παππούδες) & Συμπαράστασης (αδέρφια & ξαδέρφια)

 • Αποκοπές και Νέα Ξεκινήματα στην Προγονική Γραμμή

 • Συνειδητή μετακίνηση & επανατοποθέτηση τους των Μορφών που εκπροσωπούν τις γενεές

 • Δημιουργία της​​ Γραμμής Προγονικής Ενδυνάμωσης​​ στην 1η Μεθοδολογία

 • Τεχνική Συγγραφής & Αφήγησης​​ Προγονικού Γράμματος​​ & της Απάντησης των Προγόνων

 

Δ)​​ Επιπρόσθετες Θεραπευτικές Διαδικασίες & Τεχνικές

 

 • Εργασία με Ονόματα των Προγόνων​​ 

 

Ε)​​ 2​​ Θεραπευτικές Επιδείξεις Ψυχοθεραπείας Προγονικού Τραύματος

 • 1 Επιδείξεις​​ της​​ 1ης​​ Μεθοδολογίας ​​ 

 • και μια Επίδειξη​​ της​​ 2ης​​ Μεθοδολογίας​​ με περιορισμένη ανάπτυξη Προγονικού Δέντρου 3-4 Γενεών ​​ (4η​​ ημέρα)

 

 

 

Το επιπρόσθετο Μονοήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο,

περιλαμβάνει​​ :

τη​​ "Θεραπεία των Ψυχοσωματικών Διπόλων της Προγονικής Γραμμής"​​ 

Είναι μία​​ Εξειδικευμένη εφαρμογή​​ της​​ 1η​​ κύριας​​ ​​ Μεθοδολογίας​​ Σημειακής​​ Τοποθέτησης των Γενεών του θεραπευόμενου.

 

 

 

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 • Παρουσίαση​​ του θεωρητικού μοντέλου της μεθοδολογίας "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική Προγονική Ψυχοθεραπεία" με ιδιαίτερη έμφαση στα εξής σημεία:

  • Το Μοντέλο των 5 Επιπέδων / Ρευμάτων της Ζωτικής Δύναμης. Οι συνιστώσες εκ των οποίων απαρτίζεται, ήτοι το Ατομικό επίπεδο, το Προγονικό - Διαγενεαλογικό, το επίπεδο Φυλής, το Εθνικό επίπεδο και το επίπεδο του Ανθρώπινου Είδους. Πότε και υπό ποιές συνθήκες ενεργοποιούνται αυτές οι συνιστώσες:

   • Ο θάνατος ή η απειλή επιβίωσης​​ των προγόνων ή των αδελφών​​ ενεργοποιεί το Προγονικό Ρεύμα​​ της Ζωτικής Δύναμης και αποκτά προτεραιότητα έναντι του Ρεύματος της Ατομικότητας.​​ 

   • Αντίστοιχες αλλαγές στην προτεραιότητα ενός Ρεύματος έναντι άλλων παρατηρούμε και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα– συνιστώσες της Ζωτικής Δύναμης σε στιγμές κρίσης. Δηλαδή η επιβίωση μιας Διαγενεαλογικής αλυσίδας προηγείται της ατομικής πραγμάτωσης (αυτοπραγμάτωση). Κατ αναλογία η επιβίωση του έθνους προηγείται έναντι της επιβίωσης μιας Διαγενεαλογικής αλυσίδας

  • Ποιό είναι το​​ Προγονικό Φορτίο - Ουσία που αποδίδουν οι γονείς στους απογόνους τους.

   • ΟρισμόςΠρογονικού Φορτίου- Ουσίας. Η πράξη τις παράδοσης και της παραλαβής της σκυτάλης που συμβαίνει σε μία σκυταλοδρομία​​ αναδεικνύει την λειτουργική φύση της Προγονικής Ουσίας​​ και την αναγκαιότητα που διέπει αυτή την πράξη που​​ έχει στόχο την συνέχιση του συγκεκριμένου γένους​​ και την πραγμάτωση του στο βάθος των αιώνων που έρχονται. Λειτουργεί ως​​ ενστάλαξη της​​ Προγονικής Ουσίας​​ στους απογόνους.

   • Συνήθως έχει θετικό πρόσημο με την έννοια ότι​​ μεταφέρεται δύναμη, υποστήριξη,​​ αγάπη και αναγνώριση σε ένα πλαίσιο ασφαλείας.

   • Κατανόησή του​​ Προγονικού Φορτίου- Ουσίας μέσα από την αντιστοιχία της πράξης παραλαβής και της αποποίησης της πατρικής περιουσίας.

   • Παρατηρούμε μία ενδιαφέρουσα αντιστοίχιση μεταξύ αφενός των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες δεκαετίες της ζωής μας και τις οποίες θεωρούμε σαν μία καλή ευκαιρία για πρόοδο (μαθήματα ζωής) και αφετέρου των δυσκολιών-προκλήσεων που συναντάμε σε διάφορες γενεές μιας Διαγενεαλογικής​​ Αλυσίδας οι οποίες φωτίζουν το πολύ σημαντικό ερώτημα «αν υπάρχει τελικά ο τέλειος γονέας που δεν μεταδίδει κανένα Προγονικό Φορτίο».​​ 

   • Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ο τέλειος γονέας διότι οι ιδανικές συνθήκες για τεκνοποίηση - από την οπτική της μέγιστης παροχής ασφαλείας και δυνατότητας υποστήριξης των τέκνων - είναι όταν οι γονείς βρίσκονται στη μεγίστη ισχύ της Ατομικής τους Δύναμης (Ατομικότητας) και όχι στην φάση κορύφωσης της Σοφίας τους και της ωριμότητας τους. Στην πρώτη περίπτωση η εστίαση της εξελικτικής διαδικασίας του ατόμου εστιάζει την εξερεύνηση των δικών του δυνατοτήτων και στη δικιά του ωρίμανση και ως εκ τούτου είναι συνήθως απαίδευτος και αδούλευτος ως ψυχή. Στην δεύτερη περίπτωση πού όμως πολύ αραιά λαμβάνει χώρα, όντως η μεταφορά του Διαγενεαλογικού φορτίου είναι κατά πολύ μειωμένη. Για αυτόν τον λόγο είναι απαραίτητη στην ανατροφή των παιδιών να λαμβάνουν μέρος και οι παππούδες, γιαγιάδες οι οποίοι είναι εστιασμένη πολύ περισσότερο από τους γονείς στην Προγονική συνιστώσα της Ζωτικής Δύναμης.

  • Η​​ Προγονική Ταύτιση ως μηχανισμός μεταφοράς του Διαγενεαλογικού Τραύματος που δύναται να ενεργοποιηθεί ακόμα και από την απαρχή της ζωής μας, δηλαδή από την εμβρυακή ζωή:

   • Η αγάπη-ανοιχτότητα των απογόνων προς τους προγόνους που διέπει κάθε Διαγενεαλογικό Δεσμό είναι ενεργοποιημένη ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια του παιδιού (παράδειγμα η ματιά του μικρού παιδιού που απευθύνεται στους γονείς του όταν τους αγκαλιάζει με όλο του το είναι) αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία λειτουργεί ο μηχανισμός της Προγονικής Ταύτισης.

   • Σπλαχνικές αισθήσεις και διεργασίες ως το μέσο μεταφοράς του Προγονικού Φορτίου​​ κατά την λειτουργία της Προγονικής Ταύτισης.

  • Προγονικό Φορτίο και κοντινές σχέσεις:​​ 

   • Η ασυνείδητη μεταφορά του Προγονικού Φορτίου στις συζυγικές σχέσεις με τα δυσεπίλυτα πολλές φορές, προβλήματα που προκύπτουν, μπορούν κάλλιστα να εξηγηθούν μέσα από αυτή την οπτική.​​ 

   • Ο Κάθετος διαγενεαλογικός άξονας και ο Οριζόντιος άξονας των σχέσεων.

  • Διαφορές και ομοιότητες​​ της Συστημικής Αναπαράστασης με την "Σωματικά Επικεντρωμένη Διαγενεαλογική - Προγονική Ψυχοθεραπεία"

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 • Το ψυχικό τραύμα στην ψυχοθεραπεία:

  • Ορισμός​​ ψυχικού τραύματος.

  • Διαχωρισμός μεταξύ 3 κύριων ειδών ψυχικών τραυμάτων: το Αναπτυξιακότραύμα(Χαρακτηρολογικό), το​​ Τραυματικό Σοκ και το Διαγενεαλογικό​​ τραύμα.

  • Το​​ Διαγενεαλογικό τραύμα​​ παρατηρούμε ότι δημιουργείται μεν από την στρεβλή συμπεριφορά των προγόνων (αναγκαίος μηχανισμός πυροδότησης) αλλά όταν κοιτάξουμε βαθύτερα θα κατανοήσουμε​​ ότι επί της ουσίας εξυπηρετεί την αναγκαιότητα μεταφοράς του Διαγενεαλογικού τραυματικού υλικού στο μέλλον​​ προκειμένου να ιαθεί από τους απογόνους​​ σε πιο καρποφόρες συνθήκες​​ (βασισμένο στην προτεραιότητα που έχει το Προγονικό - Διαγενεαλογικό ρεύμα έναντι του ατομικού).​​ 

  • Η αναγκαιότητα εστίασης στο Διαγενεαλογικό τραύμα​​ για την ίαση του γίνεται ευκόλως κατανοητή μέσα από την​​ παρομοίωση με την εικόνα του δέντρου​​ που προσομοιάζει μία Διαγενεαλογική δομή - αλυσίδα, του κορμού του, των κλαδιών του, των παρακλαδιών τους και των φύλων τους στην κατάληξη αυτής της δενδρικής δομής (ο τελευταίος απόγονος). Στην περίπτωση που υπάρχει ένα τραύμα, μία κακοποίηση, μία τοξικότητα - δηλητηρίαση, μία στρέβλωση σε οποιοδήποτε σημείο αυτής της δενδρικής δομής​​ τότε τα οποία μέρη έπονται αυτού του σημείου θα επηρεάζονται καθοριστικάκαι πέρα της δικιάς τους βούλησης, διότι η τροφή που φτάνει στα​​ φύλλα περνάει από το τραυματισμένο σημείο που προηγείται και έτσι όλη η τοξικότητα των προηγούμενων επιπέδων (πρόγονοι) μεταφέρεται στο τελευταίο επίπεδο το οποίο στην παρομοίωση είναι ο τελευταίος απόγονος.

  • Παρουσιάζεται η θεωρητική άποψη ότι στα δύο πρώτα είδη Ψυχικού τραύματος​​ πάντοτε ενυπάρχει ένα προβληματικό Διαγενεαλογικό υπόβαθροπου καθιστά εφικτό αυτόν τον τραυματισμό. Εξαίρεση αποτελεί μόνο όταν μία εμπειρία που τείνει να προκαλεί Τραυματικό Σοκ συμβεί στην ενήλικη ζωή (π.χ. εμπειρίες πολέμου, σεισμού, πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος).​​ 

  • Αντλώντας μέσα από την 35ετή ψυχοθεραπευτική εμπειρία του εισηγητή παρουσιάζεται η θέση ότι όταν “σκοντάφτει” η ψυχοθεραπευτική διαδικασία, η χρήση της "Σωματικά Επικεντρωμένης Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας" σχεδόν πάντα δίνει νέους θεραπευτικούς διεξόδους - προοπτικές στο ψυχοθεραπευτικό αδιέξοδο. Ως εκ τούτου προτείνουμε η χρήση της Διαγενεαλογικής - Προγονικής Ψυχοθεραπείας να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή των εργαλείων της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

 • Προτεινόμενες​​ μεθοδολογίες​​ δημιουργίας​​ επανορθωτικών εμπειριών- παρεμβάσεων σε προβληματικούς προγόνους​​ για την σε βάθος Ίαση της Διαγενεαλογικής Αλυσίδας:

  • Ποιά είναι η ειδοποιός​​ διαφοράστην δημιουργία επανορθωτικών εμπειριών​​ στο Αναπτυξιακό τραύμα και στο τραυματικό Σοκ σε αντιδιαστολή με τις επανορθωτικές εμπειρίες στο Διαγενεαλογικό τραύμα.

  • Γιατί ο​​ όρος​​ «Προγονική Ψυχοθεραπεία» είναι ορθότερος από τον επικρατούντα όρο Διαγενεαλογική Θεραπεία;

 • Για μία ολοκληρωμένη άσκηση της​​ Διαγενεαλογικής Προγονικής Ψυχοθεραπείας είναι απαραίτητο να εργαστεί ο θεραπευόμενος και με τους δικούς του απογόνους και όχι μόνο με τους προγόνους του.

 • Εισαγωγική αναφορά στην​​ ΕτεροΘεραπείαως μία αυθύπαρκτη ψυχοθεραπευτική οντότητα,​​ εφαρμογή της οποίας​​ είναι η​​ Διαγενεαλογική Προγονική ψυχοθεραπεία.

 

 

 

Στοιχεία που προσδίδουν

«Προστιθέμενη Εκπαιδευτική Αξία»​​ 

στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα μας!!!

 

 

 • Η Επιβλεπόμενη Εξάσκηση στις Τεχνικές - Μεθοδολογία​​ (φροντιστηριακού τύπου)​​ 

Προβλέπεται μετά από κάθε εκπαιδευτική ενότητα συμμετοχή σε 1 συνάντηση μιας εργαστηριακού τύπου "Ομάδας Εξάσκησης της Μεθοδολογίας" με σκοπό την πληρέστερη εμπέδωση των διδαχθέντων τεχνικών & μεθοδολογικών θεμάτων προκειμένου ο εκπαιδευόμενος να λύσει όλες τις τεχνικές απορίες του περί του πώς ακριβώς εφαρμόζονται. Γίνεται σε ομάδα λίγων ατόμων με την διαδραστική επίβλεψη του εκπαιδευτή.​​ Για περισσότερες πληροφορίες ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 • Προσωπική Ανάπτυξη ​​ - ​​ Κατανόηση του Εαυτού ​​ - ​​ Ψυχοθεραπεία

Λόγω της βαθειάς ψυχοθεραπευτικής φύσης της εκπαίδευσης ένα επιπλέον όφελος για τον εκπαιδευόμενο είναι η προσωπική του ανάπτυξη & θεραπεία. Η βιωματική συμμετοχή του ιδίου ​​ (Α) στις​​ ψυχοθεραπευτικές διεργασίες​​ που περιλαμβάνονται στην εκπαιδευτική διαδικασία, ​​ (Β) στη​​ δυναμική της ομάδας​​ και ​​ (Γ) η εμπλοκή του​​ ως θεραπευόμενου σε συνεδρίες ατομικής θεραπείας, είτε στα πλαίσια της κλινικής πρακτικής με συμμαθητές, είτε στις θεραπευτικές επιδείξεις, συμβάλλει καθοριστικά ώστε ο εκπαιδευόμενος να επεξεργαστεί διάφορα θέματα του

 

Πιο Αναλυτικά

Πατήστε​​ εδώ​​ για να δείτε​​ όλα​​ τα​​ συγκριτικά πλεονεκτήματα​​ της Διδακτικής μας Μεθοδολογίας

 

(Σωματικός Ψυχοθεραπευτής,​​ BodyWorker, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας)

 

 

 

Πατήστε ΕΔΩ για να συμπληρώσετε τη Φόρμα Ενδιαφέροντος

 

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

 

***********************

 

 

Πληροφορίες – Εγγραφές

Unity ​​​​ Energetics ​​​​ Institute

 

 

 

Τηλ :  6936 776333

Viber call : 0030 6936 776333

 

 

 

 

 

 

 

 

6

Share This Event!

Go to Top